Brent bij het Ouhrlokaal in Ulft, een bijzondere plek voor hem. (foto Roel Kleinpenning)

Brent bij het Ouhrlokaal in Ulft, een bijzondere plek voor hem. (foto Roel Kleinpenning)

foto Roel Kleinpenning

Rapper Brent brengt EP 'Perspectief' uit

Vrijdag 25 november heeft de Doetinchemse rapper Brent zijn debuut EP ‘Perspectief’ uitgebracht. Daarop staat ook zijn eerste single Balenciaga. Die is inmiddels meer dan 11 miljoen keer gestreamd en heeft meer dan 4 miljoen views op YouTube. Er staan nog vier andere tracks op die ook goed worden beluisterd. 

Door Hans Hissink

De muziekstijl die de 24-jarige Brent Visser aanhangt is hip-hop. "Ik ben in een samenleving opgegroeid waar culturen zich mengen en waar hip-hop best wel centraal heeft gestaan. Daar is mijn liefde voor hip-hop ook vandaan gekomen.”

Op een gegeven moment heeft de Doetinchemse rapper zich afgevraagd wat hij wilde gaan doen met muziek. "In mijn vrije tijd ben ik steeds meer zelf muziek gaan schrijven, maar ik durfde de stap niet te zetten om er écht wat mee te gaan doen. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met producer Rango. Tijdens de eerste sessie van onze samenwerking hebben we Balanciaga gemaak. Eerst twijfelde ik of ik het wel wilde uitbrengen. Maar Rango heeft mij ervan overtuigd het wel te doen. Hij voelde aan het nummer dat het een succes zou worden. Je moet mensen verbazen en een goede videoclip helpt daarbij. Ik had er ook een goed gevoel bij.”

Inspiratie door het leven
De inspiratie voor de teksten haalt Brent overal vandaan. "Dat kan van alles zijn, maar vooral door het leven. Ik houd ervan om vrolijke muziek te maken. Het intronummer begint wel met hoe het soms echt is, dus niet alleen maar leuke dingen. Ik wil zoveel mogelijk positiviteit uitstralen naar de mensen.”

Brent vertelt hoe zijn tracks tot stand komen. "Veel artiesten krijgen van tevoren een beat, gaan daarmee naar de studio en schrijven er ter plekke een tekst voor. Ik begin het liefst samen met de producer aan een leeg project. Kijken wat het moet worden en dan gaan we met instrumenten aan het werk. Ik wil wel heel graag onderdeel zijn van het proces. Heel veel producers vinden dat fijn om samen te kijken wat het best pas en wat je voor ogen hebt.”

Moeizame periode
De coronaperiode heeft Brent dwars gezeten. "Het was een moeizame periode. In mei 2020 hebben we Balenciaga uitgebracht nadat ik een half jaar daarvoor was begonnen zelf muziek te maken. Net op het moment dat het los had moeten gaan, brak de pandemie uit. Doordat ik in die periode zoveel in de studio heb doorgebracht, heb ik mijzelf ontzettend ontwikkeld. Ik had heel snel het gevoel dat bepaalde nummers het tóch niet waren. Ik liet bewust nummers liggen waardoor mensen zich afvroegen waarom het zo lang duurde dat ik met nieuwe muziek kwam. Dat was puur omdat ik mij zelf niet goed voelde bij bepaalde muziek die ik maakte.”

De EP Perspectief heeft daardoor vrij lang op zich laten wachten. "Ik had eigenlijk al een tracklist klaar voor deze EP, maar was zelf niet tevreden. Ik heb toen andere tunes gemaakt en de rest gelaten voor wat het is. Nu kan ik wel met een gerust hart zeggen dat ik er alles aan gedaan heb en dat dit het is."

Ondanks zijn nuchterheid heeft Brent wel een wens voor de toekomst. "Wat ik ook ga doen in de toekomst, Ik wil in ieder geval altijd betrokken blijven bij muziek. En natuurlijk hoop ik ooit in het buitenland een grote show neer te zetten.”
Op 27 januari is Brent voor het eerst te zien in Doetinchem. Hij treedt dan op in Club 22-24.


brentmusic.nl