Wijkagent Jan Eskes. Foto: PR

Wijkagent Jan Eskes. Foto: PR

Nieuwe wijkagent in Varsseveld

VARSSEVELD -Wijkagent Gerben Boesveld was de laatste jaren de wijkagent in Varsseveld, maar heeft de overstap naar Zelhem, gemeente Bronckhorst gemaakt. De opengevallen plek in Varsseveld is opgevuld door Jan Eskes.

Jan was de afgelopen 5 jaren wijkagent in Gaanderen, gemeente Doetinchem. Na goed overleg binnen het Team Achterhoek West is besloten dat Jan de nieuwe wijkagent van Varsseveld, Westendorp, Heelweg en Sinderen gaat worden. Jan is 61 jaar oud en werkt ruim 40 jaar bij de politie. Hij heeft hierbij diverse onderdelen en werkplekken vervuld. Van motorrijder tot praktijkbegeleider van (politie) studenten en van rechercheur tot wijkagent in verschillende plaatsen.

Jan is een echte Achterhoeker en dat is voor hem ook een reden om in Varsseveld te gaan beginnen als wijkagent. De Achterhoekse mentaliteit, maar ook het feit dat Varsseveld aanzienlijk groter is dan Gaanderen, heeft Jan doen besluiten om de overstap naar Varsseveld te maken. 

Er is in Varsseveld ondertussen een locatie gevonden waar Jan zijn 'intrek' heeft genomen. Dat wil zeggen dat Jan iedere woensdag, als hij in dienst is, bij de Kwaksmölle zit en daar een spreekuur houdt. Iedereen kan dan gewoon binnenlopen. Daarnaast is Jan ook telefonisch te bereiken op de dagen dat hij aan het werk is, op het nummer 0900-8844. 

Tevens is het mogelijk om via politie.nl een mail (terugbelverzoek) te sturen, zodat Jan dan zo spoedig mogelijk terug belt. Mocht hij echter wat langer dan normaal afwezig zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat een ander lid van het Team Achterhoek West contact zal zoeken. 

Het is overigens niet zo dat men de wijkagent zelf (en dat geldt in het algemeen) voor iedere melding kunt/moet bellen. Voor een 'normale' melding die men wil/moet doen belt men met 0900-8844. Dan krijgt men een Politie Service Centrum aan de lijn en kan men daar het probleem of de melding uitleggen. Collega’s van dit PSC kunnen dan inschatten of deze melding directe inzet behoeft of dat men kan volstaan met het maken van een terugbelverzoek voor het politieteam waar u woonachtig bent. 

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet en neem contact op met Jan.