Fakkeltocht Ulft voor mensenrechten

ULFT - Amnesty-groep Ulft e.o. houdt op zaterdag 10 december een fakkeltocht om stil te staan bij de Dag van de Rechten van de Mens. 

Jaarlijks wordt op 10 december de Dag van de Rechten van de Mens gevierd. Op deze dag werd in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens door de VN aangenomen. Mensenrechten worden wereldwijd nog altijd op grote schaal geschonden. Deze dag is daarom niet enkel om te vieren dat mensenrechten er zijn, maar ook om aandacht te vragen voor de betekenis hiervan. Juist nu, in tijden waarin de vrijheid van meningsuiting veelvuldig onder druk staat, is het van belang stil te staan bij het feit dat we onze mensenrechten actief moeten onderhouden. 

De tocht start om 19.00 uur in de foyer van de DRU Cultuurfabriek. Fakkels worden ter beschikking gesteld. De tocht voert langs verschillende plekken in Ulft waaronder het Amnesty monument ‘Help' van Ben Overkamp. Aan het einde van de tocht (rond 19.45 uur) is er een kort muzikaal intermezzo. Na afloop is er gelegenheid om samen na te praten met een kop koffie of thee.