Sinterklaas geeft goede tips. Foto: PR

Sinterklaas geeft goede tips. Foto: PR

File in de Sint-drivethrough bij Sc Varsseveld

VARSSEVELD - Vrijdag 2 december was het groot feest bij Sc Varsseveld. Sinterklaas stond met wel vijf pieten klaar in een heuse drivethrough. Alle kinderen van de jeugd van Sc Varsseveld, vanaf de voetjesballers tot en met de JO9, kwamen met hun vader of moeder en soms zelfs met de hele familie, over de Westelijke Oude Aaltenseweg aangereden. Daar liepen en stepten de pieten al rond.

Ze deelden pepernoten en heerlijke mandarijntjes uit. Ook namen ze alvast de mooiste kleurplaten voor Sinterklaas in ontvangst. Deze hingen ze vooraan de drive-through op aan een lange kleurplatenslinger. Daar stond Sinterklaas klaar om met alle kinderen een praatje te maken. Hij vertelde de kinderen ook dat het heel belangrijk is dat je veel plezier hebt bij het voetballen. Je hoeft niet altijd te winnen, want de andere kinderen willen ook wel eens winnen.

Plezier is dus het allerbelangrijkste. Dat hebben de kinderen zich goed in de oren geknoopt. Vervolgens kregen alle spelertjes een leuk cadeautje van de Sint. Voor de oudere lichtingen tot en met de JO13 liet hij nog een chocoladeletter achter.