Ettens Mannenkoor en Ulftse Nachtegalen zingen in Etten. Foto: PR

Ettens Mannenkoor en Ulftse Nachtegalen zingen in Etten. Foto: PR

PR Ettens Mannenkoor

Magie en sfeer met Ettens Mannenkoor en Ulftse Nachtegalen

ETTEN - Het sierlijke decor van de Ettense Sint Martinuskerk is dé plek bij uitstek om muziekliefhebbers uit de regio te laten genieten van het Ettens Mannenkoor onder leiding van Nick Moritz. Vul dit aan met het fenomenale jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen uit Ulft en dan ontstaan er bijzondere combinaties. De bronzen klanken van de mannen versmelten met de zilveren stemmen van de Nachtegalen.

Bij concerten van het Ettens Mannenkoor is het altijd de bedoeling het publiek optimaal te verwennen en met maximale verrassing in het programma voor de dag te komen. Dat proberen we met de magie van kerst en de pracht van deze dagen nog sterker te laten voelen. Sopraan Armanda ten Brink, is onlosmakelijk verbonden met het koor. Armanda zal vanzelfsprekend te horen zijn in dit concert. Ze heeft een veelzijdige staat van dienst als zangeres/pianist/dirigent en vocal coach in binnen en buitenland opgebouwd. Daarnaast zullen een aantal solisten van het Ettens Mannenkoor te horen zijn in dit concert. Jonge mannen met een passie voor muziek en opgeleid door Armanda ten Brink.

Bij het Europees Muziekfestival in Neerpelt werden sinds 1999 door het Jeugdkoor, onder leiding van Ben Simmes, geregeld eerste prijzen gehaald. In het voorjaar van 2022 behaalden de Nachtegalen er cum laude in de hoogste categorie, voor koor en dirigent een kroon op zestig jaar Ulftse Nachtegalen.

Het 60-jarig jubileum van de Ulftse Nachtegalen werd onlangs gevierd met een succesvol concert in de schouwburg van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem. Of het nu gaat om popmuziek, musicalsongs, volksliederen of klassieke muziek, bij alles klinkt die speciale nachtegalensound. Generaties voelen zich inmiddels verbonden met de Ulftse Nachtegalen, waarvan iedereen weet ‘Eens een Nachtegaal, altijd een Nachtegaal’. Met Kerst zingen de Nachtegalen de mooiste kerstliederen. Graag zingen ze met het Ettens Mannenkoor, waarbij ze hopen dat u als toeschouwer er blij van wordt.
Niet alleen de jeugd heeft de toekomst, maar ook het Ettens Mannenkoor. De kerstconcerten van het Ettens Mannenkoor worden door liefhebbers al jaren goed bezocht. Het koor heeft een zeer divers repertoire en probeert ook steeds elk concert tot een feestje te maken voor publiek en deelnemers. Een van de succesfactoren van een concert van het Ettens Mannenkoor is het met zorg samengestelde programma. Dirigent Nick Moritz zal u op geheel eigen wijze door het programma leiden. Zo worden de concerten van het koor een compleet geheel en komt u ontspannen in de sfeer van de nummers. Wie weet zit er wel een nummer van vroeger bij en komen mooie herinneringen naar boven.

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 17 december om 20.00 uur te komen kijken en luisteren naar een sfeervol kerstconcert in de Sint Martinuskerk te Etten. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.ettensmannenkoor.nl. Verder bij Drogisterij Westerhof in Etten, Bakkerij Ebbers in Terborg en Primera in Ulft. De kaarten kosten €15.