De huidige prins Thijs en adjudanten Bjorn en Andre. Foto: PR

De huidige prins Thijs en adjudanten Bjorn en Andre. Foto: PR

Femke Roelofs

Etten telt af naar de Pronkzittingen van CV de Deurzetters

Wie de nieuwe prins van Etten wordt is nog even een groot geheim

ETTEN - De jaarlijkse prinswisseling is voor elke carnavalsliefhebber een heugelijk moment. Het geeft de liefhebber een kriebelend gevoel dat je doet denken aan verliefdheid. Een gevoel dat energie geeft en zorgt voor een glimlach op je gezicht.

 Voor huidige prins Thijs en adjudanten Bjorn en Andre is het eindelijk de 'wisseling van de wacht'. Het stokje wordt overgedragen aan nieuwe hoogheden. Wie dit zijn? Dit blijft tot het einde een groot geheim, waar al weken volop over gespeculeerd wordt in het dorp. 

Op zaterdagavond 4 februari neemt Etten afscheid dan na 3 jaar afscheid van de langst zittende Prins van de Deurzetters, Prins Thijs de Eerste met zijn Adjudanten. Onder toeziend van ruim 200 groen witte carnavalisten wordt de nieuwe Prins gepresenteerd in de het tijdelijk onderkomen van de Deurzetters, 't Dorpshuus in Varsselder. 

Etten neemt na drie jaar afscheid van de langst zittende Prins Thijs de Eerste


CV de Deurzetters heeft weer gezorgd voor een leuk en avondvullend programma. Dit jaar begroeten we Harrie Nordkamp uit Overdinkel in de ton. Harrie pakte, verdiend, de derde prijs bij het Achterhoeks Buutkampioenschap. De Pronkzittingen worden afgesloten met een after party met Freeline en in de pauze is een verloting. Een mooie avond uit als team, familie, (buurt)vereniging of vriendenclub.

De kaartverkoop start op vrijdagavond 13 januari tijdens de traditionele kaartverkoopavond. Deze is in het Stoom (achter molen de Witten in Etten). Daarna zijn kaarten te bestellen via ettencarnaval@gmail.com of in Dorpshuus in Varsselder. De kaarten kosten 10 euro per stuk.