Film 'De veroordeling' bij filmtheater Schiller. Foto: PR

Film 'De veroordeling' bij filmtheater Schiller. Foto: PR 

Filmtheater Schiller vertoont ‘De veroordeling’

Aalten - "What If Fake News Becomes Your Reality" Over de Deventer moordzaak en het genadeloze mediacircus dat erop volgde.

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer-moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg, waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

'De veroordeling' van regisseur Sander Burger was met elf nominaties de grote favoriet op het Kalverengala van het 41ste Nederlands Film Festival (2021). De film won 4 Gouden Kalveren, oa beste hoofdrol en beste scenario. Met oa Fedja van Huet, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk
Filmtickets kosten acht euro (excl bankkosten) en zijn uitsluitend online te koop via de site www.oerkroeg.nl

Met ingang van oktober stappen we af van het filmmenu, je bent van harte welkom om à la carte te komen eten in ons restaurant met een ruime keuze aan gevarieerde gerechten. We adviseren je om uiterlijk om 18 uur aan te schuiven, houd er rekening mee dat de film om 20 uur begint. Heb je vragen dan kun je tijdens onze openingstijden bellen met 0543-472230.


www.oerkroeg.nl