Expositie 'Licht' in Catharinakerk. Foto: PR
Expositie 'Licht' in Catharinakerk. Foto: PR

Expositie ‘LICHT voor de mensen op de vlucht’ in Catharinakerk

DOETINCHEM - Van dinsdag 10 januari tot en met zondag 29 januari is de expositie ‘LICHT voor mensen op de vlucht’ in de Catharinakerk. De expositie geeft werken weer van het kunstenaarscollectief ARSproDEO. De werken bestaan uit schilderijen en 3D- objecten en willen allen een lichtpunt verbeelden in de donkere omstandigheden waarin vluchtelingen verkeren.

De expositie wordt gehouden samen met ZOA- vluchtelingenzorg. Deze organisatie geeft hulp in noodsituaties bij natuurrampen en oorlogen. Het zal u niet verwonderen dat op dit moment met name hulp verleend wordt aan ontheemden en vluchtelingen door de oorlog in Oekraïne. Door een noodhulpteam wordt gewerkt aan het water- en winddicht maken van kapotgemaakte huizen. Ook wordt geholpen bij het voorzien in de eerste levensbehoeften. Maar ook wordt hulp verleend in landen zoals Ethiopië, Nigeria, Sudan, Uganda; landen waar door burgeroorlog of droogte gebrek is aan alles.

Met de expositie willen ARSproDEO en ZOA- vluchtelingenzorg extra aandacht vragen voor de hulpverlening aan vluchtelingen. In diverse kerken in Doetinchem wordt op zondag 29 januari een collecte gehouden voor de hulpverlening.

De Catharinakerk is elke middag van 13 tot 16 uur open in de periode van 10 t/m 29 januari, behalve op maandag. Op zondag 15 januari om 11.15 uur zal de officiële opening plaatsvinden waarbij iedereen van harte welkom is zonder aanmelding vooraf. Op zondag 22 en 29 januari is de kerk open rond en tijdens de kerkdienst van 9.30 tot 11.30 uur.
Het adres van de Catharinakerk is : Simonsplein 25, 7001 BM Doetinchem