Op de foto op de voorgrond staan van links naar recht: Kevin Wesselink van Van Balveren tweewielers Silvolde, Wim Post voorzitter KBO S-T en Jan Raben secretaris/penningmeester KBO S-T.
Achter de bar staat Mark Wissing van Grand Café v/d Eem te Terborg. Foto Henk Jansen
Op de foto op de voorgrond staan van links naar recht: Kevin Wesselink van Van Balveren tweewielers Silvolde, Wim Post voorzitter KBO S-T en Jan Raben secretaris/penningmeester KBO S-T. Achter de bar staat Mark Wissing van Grand Café v/d Eem te Terborg. Foto Henk Jansen

KBO nieuwjaarsbijeenkomst informatief en gezellig

SILVOLDE - Op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de KBO Silvolde-Terborg kwam Kevin Wesselink van Van Balveren tweewielers Silvolde ons vertellen over de veiligheid op de fiets. 

Bij een rondvraag aan de aanwezige senioren was negentig procent van hen voorzien van een elektrische fiets. Uit de statistieken weten we dat er bij senioren veel ongelukken gebeuren door het onveilig gebruik van de deze e-bike.

Niet alleen wat nodig is op de fiets voor je veiligheid, zoals een fietsbel, een verstelbare spiegel of een houder voor het apparaat met de navigatie, maar ook het omgaan met snelheid, schakelen en weten wanneer je veilig kan afstappen, zijn van belang. 

De helm kende de meeste belangstelling van de aanwezigen met name de beschadigde helm van de fietser die ongelukkig ten val was gekomen en waarvan zijn helm ernstig hoofdletsel heeft voorkomen. 

Dat de haren van de dames door de war raken door het dragen van een helm werd minder belangrijk gevonden dan de koude wind die door spleten van de helm om het min of meer kale hoofd van de fietser waait. Ook daar is een oplossing voor.

Al met al een goed voornemen om in het nieuwe jaar nog eens na te denken over je veiligheid op de fiets.