De Iesselganger, de stille fluisterboot, in actie. Foto: PR

De Iesselganger, de stille fluisterboot, in actie. Foto: PR

Iesselganger zoekt vrijwilligers

ULFT - Er zijn veel mensen die graag willen meevaren met de unieke fluisterboot de Iesselganger op de Oude IJssel en samen met de schipper en de passagiers genieten van de mooie natuur.

De organisatie komt graag in contact met mensen die zich aangesproken voelen om als gids (vrouw of man) de geschiedenis, alsook de natuur, van het mooie Achterhoekse gedeelte tussen Ulft en Doetinchem over te brengen op de passagiers. Als gids wordt men uitvoerig geïnstrueerd voordat men de opgedane kennis overbrengt aan de opvarenden.

Wie zich wél aangesproken om als vrijwilliger mee te varen maar het gidsen niet zo ziet zitten, is ook van harte welkom om als gastvrouw of gastheer mee te varen bij gezelschappen die de boot reserveren, dus graag willen varen maar geen gebruik willen maken van een gids. De vaarten worden volgens ingedeelde roosters gepland, zodat men voortijdig aan kan geven wanneer men als vrijwilliger mee wil en kan varen.

De Iesselganger is ondergebracht in stichting IJsselvaart, die bestaat uit alleen maar vrijwilligers met als doel de passagiers aan boord een creatieve en vooral een gemoedelijke vaart op de mooie Oude IJssel te laten beleven. De stichting begroet u graag voor een eerste kennismaking. 

Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar: vrijwilligers@ijsselvaart.nl