Geslaagde demo avond Dynamic Tennis. Foto: Sanne Heusinkveld

Geslaagde demo avond Dynamic Tennis. Foto: Sanne Heusinkveld

Computer Henk

Dynamic tennis event groot succes

VARSSEVELD – Zondagmiddag 15 januari organiseerde INTENVA een open huis om geïnteresseerden kennis te laten maken met dynamic tennis, een voor velen nog onbekende sport.

“Ik ben blij met de grote opkomst. Vooraf hadden we dit niet verwacht, maar doordat iedereen zich vooraf moest aanmelden, waren we goed voorbereid. We hadden voldoende velden en spelmaterialen geregeld”, aldus Heusinkveld. “Ons doel was en is om dynamic tennis meer bekendheid te geven. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn”. De middag begon met een korte uitleg van de spelregels. Daarna konden de spelers en speelsters meteen aan de bak. Eerst werd een kwartiertje geoefend om te wennen aan veld, racket en bal. Meteen daarna kon het geoefende in ‘echte’ wedstrijden in praktijk worden gebracht.
Dynamic tennis in het kort 
Heusinkveld: "Denk aan de afmetingen van een badmintonveld, met het net op tennishoogte, een lichtgewicht racket en een lichtgewicht bal. Meestal wordt er gedubbeld. Waar je dan bijvoorbeeld bij tennis één speler aan het net zet en één meer in het achterveld, moet bij dynamic tennis om en om worden geretourneerd. Dat maakt het spel heel dynamisch en zo kom je flink aan het rennen. Door de lichtgewicht spelmaterialen is de belasting van de gewrichten minder. We hebben inmiddels flink wat leden, die zijn overgestapt van tennis, volleybal, waterpolo of een andere sport. Maar ik durf te beweren dat bijna iedereen deze sport kan beoefenen”. INTENVA oefent iedere dinsdag (18.30-20.00 uur) en zondag (10.00-11.30 uur). Voor meer informatie, bel Henk Heusinkveld 06-53717219.