De Bankdirecteuren. Foto: PR

De Bankdirecteuren. Foto: PR

Feestavond met de Bankdirecteuren op
zaterdagavond 18 februari

SINDEREN - Op zaterdagavond 18 februari komen 'de Bankdirecteuren' het Buurtschapshuis op Sinderen weer op z’n kop zetten. Na het geweldige succes in november 2019 keert de band terug naar het Sinderense, dus zet deze datum maar alvast in je agenda.

“De Bankdirecteuren zijn zeer lastig te boeken, omdat ze maar beperkt beschikbaar zijn, maar ze komen gelukkig graag nog een keer terug naar Sinderen. Als je enigszins van fijne muziek en een dito sfeer houdt, dan mag je deze avond eigenlijk niet missen,” aldus de voorzitter van de Oranjevereniging Sinderen e.o. Het buurtschapshuis op Sinderen wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een Achterhoekse ‘huuskamer’ met het gevoel van een Ierse pub, met op het podium een groot rood hoekbankstel. Op dit bankstel zit een handjevol muzikanten die zichzelf vernoemd hebben naar de zetel waarop zij verblijven: de Bankdirecteuren. Uitgerust met slechts het hoognodige aan instrumentarium spelen ze al het moois wat de muziekgoden ons de laatste decennia gebracht hebben. Van CCR tot Springsteen, van Gypsy kings tot the Stones, van Toto tot Mumford & Sons. Maar zodanig gespeeld dat je het gevoel hebt dat je bij ze op de bank zit. Sterker nog, vind je het leuk om een nummer mee te zingen of te spelen, dan ben je altijd welkom om op de bank plaats te nemen en mee te doen! Heb je een verzoekje? Roep het! Ze kunnen niet alles, maar proberen wel alles! Daar wil je toch bij zijn!?

De Bankdirecteuren zijn, naar eigen zeggen: “Een nederig orkestje uit het fraaie Vorden, gelegen tussen het weelderig groen van de Achterhoek”. Bij de Bankdirecteuren komt een heerlijke huiskamersfeer en pretentieloze muziek. Het vijftal speelt akoestische muziek van muzikanten zoals The Beatles, Rolling Stones en Johnny Cash. Ze speelden op diverse festivals zoals Mañana Mañana, maar genieten er ook altijd nog van om in een buurthuis te spelen. Waar in muziek tegenwoordig het wedstrijdelement nog belangrijker is dan de muziek zelf, gaan de Bankdirecteuren terug naar de essentie van muziek: plezier maken! Ze spelen hard genoeg om mee te galmen en zacht genoeg om ‘’effen bi-j te praoten”. 

Tickets zijn verkrijgbaar via


oranjevereniging sinderen.nl