Dertigste soepactie van muziekvereniging Jubal Varsseveld

Varsseveld – Op zaterdag 28 januari 2023 houdt muziekvereniging Jubal voor de 30e keer haar jaarlijkse soepactie. Leden en vrijwilligers gaan van deur tot deur met diepgevroren soepen en met rookworst. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de jeugdopleiding.

Jubal gaat die zaterdag van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp en de gebieden daar tussenin met erwtensoep, Chinese tomatensoep en rookworst. De soep wordt diepgevroren verkocht in bakken van 1 liter. De soep is zeker 18 maanden houdbaar. De actie vindt al sinds 1993 plaats en daarmee dus dit jaar voor de 30e keer. De actie start om 9.00 uur voor het buitengebied en rond 10.00 uur begint de verkoop voor het centrum van Varsseveld. Het publiek kan tot ongeveer 14.00 uur leden van Jubal aan de deur verwachten. Wie de verkopers van Jubal heeft gemist kan terecht bij het Borchuus in het centrum van Varsseveld (Kerkplein 3).
De soep kost zes euro per liter, de rookworst is drie euro per stuk. De aanbieding is twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts veertien euro.
Jubal hoopt met de actie geld op te halen voor haar jeugdopleiding. Jubal is de grootste muziekvereniging van de gemeente met de meeste jeugd. Er moet dan ook voortdurend worden geïnvesteerd. Met name instrumenten zijn zeer prijzig. 

Jubal heeft een online voorverkoop via www.jubalvarsseveld.nl/soepshop.
De in de soepshop bestelde soep wordt op de dag van de soepactie naar keuze van de klant hetzij gratis thuisbezorgd of kan hetzij worden afgehaald. Er is ook rekening gehouden met het feit dat steeds minder mensen contact geld in huis hebben. Er kan bij de verkopers aan de deur via de bankieren-app van de bank worden betaald.

Voor meer informatie over de vereniging wordt verwezen naar de website:


www.jubalvarsseveld.nl