Leren vertrouwen op het eigen lichaam. Foto: Roel Kleinpenning

Leren vertrouwen op het eigen lichaam. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Valrisico bij ouderen voorkomen

ULFT – Wie ouder wordt wil graag zoveel mogelijk zelfstandig blijven leven. Het is dan belangrijk om het eigen lichaam te kunnen vertrouwen. Een valpreventiecursus kan daar aan bijdragen. Lichamelijke of geestelijke oorzaken zoals verminderde mobiliteit of angst om te vallen kunnen ervoor zorgen dat men valt. Ook verminderd zicht, duizeligheid en andere omgevingsfactoren spelen vaak een grote rol.

Elshout Fysio biedt een tienweken cursus in groepsverband aan, waarbij men leert hoe een val te voorkomen is en met meer zelfverzekerdheid de dagelijkse activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan het verbeteren van kracht, balans, looppatronen en technieken bij het vallen.

De valpreventiecursus is voor iedereen van 55 jaar en ouder, met angst om te vallen of daar al eens mee te maken heeft gehad. Er wordt in groepsverband getraind waarbij de groep uit maximaal acht personen bestaat. De eerstvolgende cursus start op 2 februari aanstaande en wordt gegeven in sporthal IJsselweide in Ulft. 

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Elshout Fysio, 0315-239744 of info@elshoutfysio.nl