Mondharmonica oefeningen voor mensen met een longaandoening

GAANDEREN - 'The Hohner Boys' uit Gaanderen, starten met een nieuwe cursusperiode MHO voor mensen met een longaandoening in april 2023

De mondharmonica is het enige muziekinstrument dat men kan bespelen door er op te blazen en te inhaleren. Ervaringen vanuit de deelnemers van de vorige lesgroepen, leert ons het nut van deze oefeningen. Het beheersen van de beschikbare adem en het goed hiermee omgaan. Het volgen van deze lessen bevorderd het versterken van de longspieren.
Het belangrijkste onderdeel van de lessen bestaat uit ademhalingsoefeningen op de mondharmonica. Er wordt mede gelet op houding en het ademen via de buik.Ook het brein wordt op de proef gesteld door deze oefeningen. Door deze oefeningen leert men tevens ook spelenderwijs de mondharmonica te bespelen.
Voor het systeem dat door 'The Hohner Boys' bij de oefeningen wordt gebruikt is het niet nodig het notenschrift te beheersen. Het totale lespakket bestaat uit 18 lessen.
Mondharmonicaspelen is, door het blazen en inhaleren goed voor de longen en concentratie. Voeg hier een portie gezelligheid aan toe en je hebt een ideale combinatie om mensen met een longaandoening zo’n 1 uur per week tijdens een mondharmonica les een beetje verlichting te geven.
De start van deze nieuwe wekelijkse bijeenkomsten zal zijn op maandagavond in buurtplein Dichtershof, Hof van Cambridge 41-43 in Doetinchem en op de donderdagmorgen in de sportkantine van v.v. Ulftse Boys in Ulft. De aanvang is op de maandag om 19.00 uur en op donderdag om 10.15 uur.
Voor meer informatie en/of aanmeldingen kan men contact opnemen met Theo van Aken telefoon 0315-630643, mobiel 06-40149438, of een mailtje sturen naar:
th.vanaken@planet.nl.
Ook kan men informatie vinden op de website van The Hohner Boys


thehohnerboys.nl