Longfonds zoekt collectanten in Oude IJsselstreek

OUDEIJSSELSTREEK - Van 8 t/m 13 mei 2023 gaan tienduizenden collectanten weer met de collectebus op pad voor Longfonds. De collecte staat dit jaar in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. Samen halen ze zo veel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. Zo werken we samen aan een wereld waarin iedereen vrij kan ademen.

Jonge longen: astma grootste chronische kinderziekte
Wist je dat astma de meest voorkomende chronische kinderziekte is van Nederland? En dat elke dag opnieuw zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis belanden? Dat mogen we niet accepteren. Daarom is Longfonds vastbesloten jonge longen beter te beschermen en astma bij kinderen te voorkomen. Daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken.

Geef je op als (online) collectant via longfonds.nl/collecte
Voor de collecteweek van 8 t/m 13 mei is Longfonds nog op zoek naar collectanten in de hele gemeente Oude IJsselstreek.. Wil jij een paar uurtjes meehelpen in jouw gemeente? Naast de collecte aan de deur, kun je ook online collecteren. Dat is makkelijk, snel én veilig. Mag Longfonds dit jaar ook op jou rekenen? Kijk voor meer informatie over de collecte op longfonds.nl/collecte en geef je op.

Longfonds diploma voor collectekanjers
Kinderen die voor Longfonds mee collecteren, krijgen dit jaar na afloop een speciaal Longfonds collectediploma. Daarnaast mogen kinderen (en hun ouders) posters en kleurplaten verspreiden op hun (basis)school. Deze zijn gratis te bestellen via de Longfonds webshop.

Over Longfonds
Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Longfonds gelooft dat we samen longziekten de wereld uit kunnen helpen. Daarom jagen we wetenschappelijke doorbraken aan en zetten we ons in voor de beste zorg. We willen dat iedereen op een gezonde manier in gezonde lucht kan leven. Zo werken we met jou aan een wereld waarin we vrij kunnen ademen.

Geef adem. Samen met Longfonds.