Arjan Knoef (l) overhandigde Robin Messink het eerste exemplaar van zijn nieuwe EP. Foto: riannegriftfotografie.

Arjan Knoef (l) overhandigde Robin Messink het eerste exemplaar van zijn nieuwe EP. Foto: riannegriftfotografie.

Arjan Knoef presenteert zijn eerste ep ‘Move My Feet!'

Vordenaar krijgt steun van veertien regionale muzikanten

VORDEN - “Het was één van mijn grootste dromen. En uiteindelijk is die wens, mijn project  A.J. Hillock & The Backcorner Crew, uitgekomen.” Met trots presenteerde zondagmiddag op de deel van boerderij Weeverink aan de Onsteinseweg in buurtschap Medler Vordenaar Arjan Knoef zijn debuut-ep ‘Move My Feet!’ met daarop zes zelfgeschreven nummers. Met dank aan maar liefst veertien regionale muzikanten die medewerking verleenden aan de opnamen. 

Door Jan Hendriksen

Muziek is voor Knoef zijn lust en zijn leven. In diverse (gelegenheid)bands was  de 32-jarige Vordenaar al actief. Momenteel maakt de logistiek instructeur aan de mbo-scholengemeenschap Aventus in Apeldoorn als gitarist deel uit van Livin’Room, de bekende succesvolle regionale coverband die dit jaar tien jaar bestaat. "We moeten een keer wat gaan doen”, was het motto van Knoef in coronatijd. “En dat hebben wij gedaan ook”, zei hij zondagmiddag tijdens de presentatie van de ep.
“Samen met Robin Messink van studio House of Pop uit Borculo heb ik de liedjes die ik heb geschreven van de plank getrokken. Na het maken van een fijne selectie besloten we de studio in te gaan", vertelt Arjan. "Met medewerking van veertien getalenteerde regionale muzikanten heb ik zes toch wel persoonlijke liedjes opgenomen. Die opnamen moesten echter nog wel gemixt, gemasterd en in productie genomen worden. En die investering was fors.“ Mede daarom startte Knoef eind vorig jaar een crowdfundingsactie. En dat leverde hem de mogelijkheid op om uiteindelijk de ep in productie te nemen.
“Het volledige bedrag van ruim drieduizend euro van de crowdfunding is gespendeerd aan het mixen, het masteren en het produceren.” Het mixen werd met hulp uitgevoerd door niemand minder dan Sietse Damen uit Amsterdam. Hij werkte als producer en engineer al samen met een breed scala aan artiesten onder wie Tim Knol, Douwe Bob en Ilse DeLange. “Mensen die mij kennen weten dat dit perfect past bij de muziek die ik maak”, aldus Knoef. De mastering lwam voor rekening van de Belg Frederik Dejongh,

Muziek is voor Knoef zijn lust en zijn leven


Gevestigde namen
Kortom Arjan ging niet over één nacht ijs en maakte voor zijn ep gebruik van gevestigde namen. Dat begon al met de regionale muzikanten. Aan zijn project 'A.J. Hillock & The Backcorner Crew’ werkten mee Anke Beerten, Matthijs Barnhoorn, Dorien Jansen Venneboer,  Chiel Lankveld, Jeroen Platenkamp, Miranda Jansen, Mark Wuestman, Merel Lievestro, Thomas Roesink, Nick Snellenburg, Erik Knoef, Frans van Esveld, Sander Heuvelink en Menno Nijen Es, Het eindproduct mag er dan ook zijn: professioneel klinkend en pakkend tot aan de laatste noten. Een groot deel van al de medewerkers aan de ep was zondag aanwezig tijdens de sfeervolle presentatie in de eveneens sfeervol ingerichte deel van boerderij Weeverink waar Arjans vader werd geboren.

Videoclip
De ep 'Move My Feet!' bevat zes persoonlijke liedjes uit het leven van Knoef met als titels ‘Crossroad’, ‘Move My Feet’. ‘Shout’, ‘Sweet Old Lovin’, ‘Trying To Forget’ en ‘Shelter Me’. ‘Crossroad’ werd tijdens de presentatie zelfs ondersteund met een videoclip die met medewerking van Gert Jan Spieker tot stand kwam. In de tweede week van april verwacht Arjan Knoef de release van de eerste single 'Shout' op Spotify. .De ep is aan te schaffen door een e-mail aan Arjan (arjanknoef@outlook.com) of via zijn facebookpagina arjan.knoef.