Het nieuwe bestuur van Stichting Oldtimer Treffen Sinderen. Foto: PR

Het nieuwe bestuur van Stichting Oldtimer Treffen Sinderen. Foto: PR

Oldtimer treffen Sinderen

SINDEREN - Op zondag 4 juni vindt de 21e editie van het jaarlijkse Oldtimer Treffen Sinderen plaats. Vele opgepoetste en patina oldtimers zullen te bewonderen zijn op de weide van de Huusboer. Het thema is deze editie ”tractoren van voor 1950 en stationaire motoren”. Er zullen rondom dit thema de hele dag door verschillende demonstraties te zien zijn. Ook zal de inmiddels fameuze tractordans opgevoerd worden. In de ochtend zal een deel van de tractoren een toertocht door het mooie landschap van Sinderen en omgeving maken. Rond de middag zullen deze op het terrein terugkomen, waarna ook deze voertuigen aan het publiek tentoongesteld worden.

Het thema ‘Tractoren van voor 1950’ geeft enerzijds een blik op de landbouwmechanisatie uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Dit was een tijd waarin fabrikanten experimenteerden met verschillende ideeën en concepten onder andere op het gebied van motoren en aandrijving. Daarnaast laten machines uit de opbouwfase na de tweede wereldoorlog zien dat met vindingrijkheid in een tijd van schaarste veel mogelijk is. Deze machines zullen gedurende het evenement diverse keren gestart en ingezet worden bij grondwerk demonstraties. Het geluid en de geur van deze motoren en tractoren brengen u terug naar lang vervlogen tijden.

Extra bijzonder dit jaar is de aanwezigheid van een tweetal stoomtractoren. De oudste van de twee is een in 1916 gebouwde stoomtractor van het merk Kemna. Deze is ten tijde van de eerste wereldoorlog gebouwd in Chemnitz, Duitsland. Met een eigengewicht van 10ton en een vermogen van 65pk is het een imposante machine. Deze Kemna stoomtractor heeft dienstgedaan in het leger voor transport van artilleriemateriaal. In zijn leven heeft de tractor de nodige omzwervingen door Europa gemaakt, de huidige eigenaar heeft de tractor gevonden in Letland. Na een uitvoerige restauratie van negen jaar mag de stoomtractor nu zeker gezien worden. 

Even was het spannend of het Oldtimer Treffen Sinderen in 2023 op de agenda zou komen. Drie jaar corona-pauze heeft de nodige verandering gebracht, zo ook bij de organisatie van weleer. Vorig jaar is het bestuur daarom op zoek gegaan naar uitbereiding van het organiserend comité. Het nieuwe bestuur is een mix van oude en nieuwe leden, dit geeft ervaring en nieuwe inzichten. Hierdoor is de toekomst van het Oldtimer Treffen Sinderen gewaarborgd.

Dit jaar zal er wederom een groot terras aanwezig zijn waar u gemoedelijk kunt bijpraten en genieten van alles wat getoond wordt. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Het belooft een mooie dag te worden voor het hele gezin.

Bent u in het bezit van een oldtimer, en wilt u graag deelnemen? Deelnemers zijn vanaf 8:30 uur van harte welkom. Het evenement vindt plaats aan de Kasteelweg 1 in Sinderen. Vooraf inschrijven is niet nodig, aanmelden kan op de dag zelf. Deelname is gratis voor de bestuurder. Het terrein is voor publiek geopend vanaf 10:00 uur. Entree 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. 

In totaal zijn er tussen de 200 en 300 voertuigen en machines te bekijken. De organisatie is in handen van de Stichting Oldtimer Treffen Sinderen. Meer informatie via mail: info@oldtimertreffensinderen.nl en op de website:


www.oldtimertreffen sinderen.nl