Molen De Witten in Etten. Foto: PR
Molen De Witten in Etten. Foto: PR

Tweede Pinksterdag is Pareldag in Oude IJsselstreek

OUDEIJSSELSTREEK - Op maandag 29 mei 2023 wordt voor de vijfde keer Pareldag in de gemeente Oude IJsselstreek georganiseerd. Op deze dag komen geen grote evenementen voor het voetlicht, maar worden kleine, bijzondere, unieke of verrassende parels aan een snoer geregen via een fietsroute. Soms komt u op plekken waar u nog nooit bent geweest of zelfs maar van heeft gehoord. 

Jaarlijks wordt er gekozen voor een andere plaats in onze gemeente en dit jaar gaat alle aandacht naar Etten. We bezoeken het dorp en haar buurtschappen De Heuven, Warm, Ziek, Rafelder en IJsselhunten. De route is voor mensen van alle leeftijden aantrekkelijk.

U kunt deze fietstocht starten tussen 10.00 en 13.00 uur bij Molen de Witten, Oldenhove 5 in Etten. Als u met de auto komt, parkeren is het meest makkelijk op het kerkplein naast Dorpsstraat 19 (± 250 m. naar de molen via de Oldenhove). De parels zijn tot 17.00 uur te bezoeken. 

Deelname kost € 3,50 per persoon inclusief een consumptiebon voor koffie, thee of fris, die u op Pareldag kunt gebruiken bij Molen de Witten of Puur Natuurlijk Goed. 

Nieuwsgierig geworden? Kom naar Etten op Tweede Pinksterdag. U bent van harte welkom!