Mondhar-monica-vereniging The Hohner Boys uit Gaanderen bestaat 90 jaar

GAANDEREN - The Hohner Boys bestaan 90 jaar op 3 juni 2023. Ze zijn opgericht op 3 juni 1933 en nog steeds de oudste actieve mondharmonicavereniging in Nederland.

De muzikanten treden regelmatig op in verzorgingshuizen en voor verenigingen, zoals bij regionale muziekuitvoeringen. Voor de coronaperiode deed men dat gemiddeld twintig keer per jaar. Op dit moment bestaat de vereniging uit veertien personen. Het is een gezellige vereniging die met veel plezier bezig is met hun hobby, muziek maken. 

Wekelijks wordt er gerepeteerd op donderdagavond in Gaanderen in de kantine van TTV Odion. Ook geeft The Hohner Boys ademhalingsoefeningen, met behulp van de mondharmonica, aan mensen die COPD hebben. Dit gebeurt op 2 ochtenden en 1 avond in de week. Wie interesse heeft om mondharmonica te spelen mag altijd komen kijken op een repetitie-avond. Graag van te voren contact opnemen met Gerard Raben, tel. 06-28954544. 

In verband met het 90 jarig bestaan wordt ene concert gegeven op zaterdag 3 juni a.s. om 14.00 uur in zaal ’t Onland, Rekhemseweg 175, 7004HD, Doetinchem. Entree is gratis en men ontvangt bij binnenkomst een kop koffie/thee.