Bruid Haley en bruidegom Malik samen met de trouwambtenaar en hun ouders op de foto. Foto: Roel Kleinpenning
Bruid Haley en bruidegom Malik samen met de trouwambtenaar en hun ouders op de foto. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Humankind en Oersprong zijn getrouwd

ULFT - Na zeven jaar 'samenwonen' hebben basisschool De Oersprong en de kinderopvang van Humankind een nieuwe stap gezet in hun relatie. Dinsdag 16 mei hebben beide partijen 'ja' gezegd tegen elkaar en gaan vanaf nu als één organisatie door het leven. iteraard is dat uitgebreid gevierd met alle kinderen van het IKC De Oersprong, maar ook met 'de buurt' en alle ouders.

Door Walter Hobelman

"Dit is natuurlijk een geweldige gelegenheid om met de kinderen te praten over trouwen en alles wat daarbij komt kijken. We hebben er een hele themaweek van gemaakt", vertelt directrice Marca van Empelen. 

Er werd groots uitgepakt. 'Bruidegom' Malik (namens Humankind) en 'bruid' Haley (Oersprong) liepen via de rode loper naar trouwambtenaar Hans, die speciaal voor deze gelegenheid nog één keer zijn toga aantrok om het stel 'te trouwen'. Er werden handtekeningen gezet door vertegenwoordigers van Humankind en Essentius, de scholengroep waar De Oersprong bij hoort en het pas getrouwde stel mocht vervolgens de taart aansnijden en proosten met champagne. Dat alles kon gelukkig buiten plaatsvinden in aanwezigheid van alle schoolkinderen. Ook een aantal bewoners van zorgcentrum Debbeshoek was bij de plechtigheid aanwezig. "Als school zijn we regelmatig actief in het zorgcentrum en dus horen de bewoners er nu ook gewoon bij", vertelt groepsleerkracht Nienke te Kaat, die bij de organisatie betrokken was. "De buurt heeft de roosjes gemaakt, de ouders hebben lekkers gemaakt en vanavond is er een feestje voor iedereen." Ook loco-kinderburgemeester Jurre was aanwezig, hij zit zelf op De Oersprong en had een rol als 'getuige'. Trouwambtenaar Hans legde aan de kinderen uit wat trouwen zo bijzonder maakt en sloot af met een eenvoudig gedicht over partners zijn. Nadat de foto's waren gemaakt  was het tijd voor een groot feest dat de hele dag en avond heeft geduurd.
Sinds zeven jaar zitten beide organisaties al onder één dak, maar waren zelfstandige organisaties. Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt 'op de voorgrond' gewerkt als één organisatie maar financieel blijven beide organisaties apart. Het gezamenlijk belang staat voorop. Beide partijen hebben hun eigen medewerkers in dienst, maar waar mogelijk werkend medewerkers voor beide organisaties. Alles met het doel om kinderen een doorgaande lijn in hun ontwikkeling te kunnen bieden, zo is in de samenwerkingsovereenkomst te lezen. De naam Integraal Kind Centrum (IKC) De Oersrpong verandert niet.