Jorien (links) met één van de mensen die zij in Oekraïne ondersteunt. Foto: PR

Jorien (links) met één van de mensen die zij in Oekraïne ondersteunt. Foto: PR

Inzamelingsactie voor Oekraïne

VARSSEVELD - In het westen van Oekraïne, waar Jorien Fodor - de Ruiter al 10 jaar werkzaam is, leven veel mensen in grote armoede. Nu de prijzen enorm gestegen zijn door de oorlog wordt het nog moeilijker voor ze om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Daarom wordt zaterdag 10 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur een inzamelingsactie gehouden in Varsseveld op twee locaties.

Het ThuisFrontTeam van Children's Care Oekraïne, dat Jorien ondersteunt, zet zich samen met een aantal vrijwilligers in om deze actie tot een succes te maken. Menheeft de Plus en het Borchuus in Varsseveld enthousiast weten te maken voor deze actie en zij zijn bereid hierbij te helpen.

Tijdens de actie worden boodschappenlijstjes uitgedeeld en het is de bedoeling dat men één of meerdere producten van het lijstje koopt en dit bij de Plus inlevert. Bij het Borchuus kunt u ook verzorgingsproducten inleveren.  De producten die ingezameld worden gaan op transport naar Oekraïne. Ter plaatse worden er voedselpakketten van gemaakt en deze worden uitgedeeld aan de bevolking die het zo keihard nodig heeft.

Bij het Borchuus is ook een informatiepunt ingericht waar u meer over het werk van Jorien te weten kunt komen. Zij kan u daar zelf veel over vertellen omdat ze op de dag van de actie in Nederland is.
Voor meer informatie:


childrenscareoekraine.nl