De Kemnade. Foto: PR

De Kemnade. Foto: PR

Met de Iesselganger naar De Kemnade varen

TERBORG - De Iesselganger voert u vanaf Terborg langs de oevers van de Oude IJssel, door de schutsluis De Pol, naar het schilderachtige Kasteel De Kemnade. Het kasteeltje De Kemnade staat ten zuiden van Doetinchem op de westelijke oever van de rivier de Oude IJssel bij de samenvloeiing met het Waalse water. Het gebouw bestaat uit een 16e eeuwse, 16-hoekige toren met een leien spits. Tegen deze zogeheten paviljoentoren staat een woning in 18 eeuwse stijl die in 1957 gebouwd is.

Wij bieden u een unieke kans om dit kasteel, dat normaal niet voor publiek geopend is, te bezichtigen. Het kasteelterrein en de middeleeuwse gewelven onder de toren zijn op deze tocht exclusief toegankelijk voor u, als passagier van De Iesselganger. U wordt persoonlijk rondgeleid door de kasteelheer. Ongeveer drie uur na vertrek arriveert u weer in Terborg. Let op: voor deze vaartocht moet u wel goed ter been zijn. Bij nat weer is het dragen van waterdicht schoeisel aan te bevelen.

Op de zaterdag 10 juni aanstaande varen we weer naar de Kemnade. Vertrek om 8.30 uur vanaf steiger in Terborg tegenover de Gamma.

Kosten: Volwassen € 15,00 Kinderen tot 12 jaar € 12,00 inclusief koffie/thee en koek – reserveren verplicht via : www.ijsselvaart.nl of via de VVV Oude IJsselstreek.