Ook de junioren waren goed vertegenwoordigd op de eerste klusdag. Foto: Reiner Kroesen
Ook de junioren waren goed vertegenwoordigd op de eerste klusdag. Foto: Reiner Kroesen

Startschot renovatie wedstrijdbaan Atletico

Algemeen

ULFT – De nog verse voorzitter Jan Jolink deed aan leden, voorafgaand aan de Nieuwjaarsloop, een subtiel beroep op hun clubliefde. "Atletico '73 is echt jouw club, als jij je daarvoor inzet." Hij verzocht hen daarmee ook tijdens de klusdagen, voorafgaand aan de renovatie van de atletiekbaan het beste been voor te zetten. En dat was niet tegen dovemans oren. Afgelopen zaterdagochtend kwamen ruim zeventig vrijwilligers om te helpen met de ontmanteling van de buitenaccommodatie. Half februari start de aannemer met de aanleg van de nieuwe wedstrijdbaan en invulling van het binnenterrein, naar verwachting zijn de werkzaamheden begin juni afgerond.

Door Reinier Kroesen

Jan Jolink: "Het gaat buiten vrijwel volledig op de schop. Zowel de wedstrijdbaan, het binnenterrein als paden rondom worden aangepakt. In de planning staat een nieuwe inloopbaan met gras, achterlangs het clubhuis en wedstrijdsecretariaat. De bestaande kunststoffen baan is bijna dertig jaar oud, heeft zijn noodzakelijke dempende werking verloren. Die wordt geheel vernieuwd en krijgt net als nu zes lanen. Aan de kant van het clubhuis komen twee extra sprintlanen, zodat in de toekomst acht sprinters op rij kunnen starten. Op het binnenveld komen behalve de kogelstootring tevens vijf vlakken waar kinderen tijdens trainingen gelijktijdig mogen kogelstoten. We krijgen een nieuwe discuskooi, de kogelslingerkooi komt niet meer terug, daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt. Ook het gebied voor het hoogspringen krijgt een ondergrond van kunststof."



"Op 15 februari wordt het terrein compleet afgesloten, mede vanwege de veiligheid. Vanaf 3 juni kunnen we weer gebruik maken van de gerenoveerde accommodatie. De opgespoten kunststofbaan moet een periode uitharden en dan ook nog eens bij een bepaalde temperatuur. Daarnaast wordt het binnenterrein ingezaaid. De grasmat moet er goed bij liggen, voor je die weer intensief gaat gebruiken. Al met al houdt dat in dat Atletico-leden ruim drie maanden elders gaan trainen. Voor de verschillende groepen is een heel schema opgesteld. Tijdelijk onderdak verlenen atletiekverenigingen ARGO (Doetinchem) en AVA (Aalten). Verder kunnen we terecht bij vv Gendringen en de Bontebrugschool."

Subsidie
De totaal 700.000 euro kostende renovatie wordt betaald uit subsidiegelden, beschikbaar gesteld door gemeente Oude IJsselstreek en de Provincie. Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde, gespecialiseerd in aanleg van (kunst)grassportvelden en atletiekbanen gaat de klus klaren. Met die aannemer is afgesproken dat in ieder geval vooraf al geld bespaard kan worden, als Atletico zelf de voorbereidende (sloop)werkzaamheden doet. Jolink: "Ik schat dat het tien- à vijftienduizend euro oplevert. Dit bedrag kan verder oplopen, ook tijdens de renovatie wordt waar mogelijk beroep gedaan op de vereniging. Dat geld hebben we nog hard nodig, onder meer voor de nieuwe polsstok-hoog-installatie, de discuskooi en hoogspringmatten." Op de eerste kluszaterdag werd onder meer honderden meters aan afwateringsgoot rondom de baan verwijderd, opgebouwd uit betontegels en stoepbanden. Jan Jolink: "Ik heel blij dat we op deze eerste dag al zo'n fantastische opkomst hebben." Minder blij was het barpersoneel dat de lunch met soep en broodjes halve rookworst had voorbereid: maar net de helft had zich vooraf aangemeld. Op zaterdag 13 februari is er opnieuw een klusdag: iedereen is weer van harte welkom vanaf 9.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant