Henk van Weeghel. Foto: PR
Henk van Weeghel. Foto: PR

Henk van Weeghel houdt Preek van de Leek

Algemeen

DOETINCHEM – In de Catharinakerk wordt sinds kort een Preek van de Leek gehouden. Na een druk bezochte preek van Otwin van Dijk, burgemeester van Oude IJsselstreek, is Henk van Weeghel de tweede spreker. Zijn preek zal gaan over vluchtelingen en noaberschap.

Van Weeghel is in bestuurlijke zin actief betrokken bij het culturele leven in Doetinchem en richtte in 2015 de Stichting Welkom in Doetinchem op. Vanuit zijn woonplaats fietst Van Weeghel vaak naar Doetinchem langs De Kruisberg. Toen daar vluchtelingen kwamen voor tijdelijke bewoning, vroeg hij zich af wat deze mensen zoal om handen hadden en sprak hij een aantal bewoners aan. Geraakt door de antwoorden, zoals een beetje luisteren naar muziek, met de iPhone spelen, en een beetje hangen in de recreatiezaal, wilde hij iets doen. Hij voegde de daad bij het woord en richtte de Stichting Welkom in Doetinchem op. Deze stichting, die inmiddels draait met zo'n 140 vrijwilligers, wil vluchtelingen de mogelijkheid bieden even de zinnen te verzetten door hen deel te laten nemen aan activiteiten. Daarnaast wil ze Doetinchemmers in contact brengen met de vluchtelingen.
Tijdens de Preek van de Leek zullen ook Moafaq Aljamal (luit) en Kahed Zahweh (verteller) hun bijdrage leveren. Ze zijn allebei voormalig bewoner van het opvangcentrum in de Kruisberg. Ds. Klaas Bakker is gastheer. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje.
De Preek van de Leek, een initiatief van de werkgroep vieringen van de Catharinakerk, is zondagmiddag 6 november om 16.00 uur.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant