Afbeelding

Oliebollen bij ‘De Metworst’ in Silvolde

Algemeen

SILVOLDE - Carnavalsvereniging ‘de Metworst’ in Silvolde houdt zaterdag 10 december tussen 09.11 tot 16.11 uur de jaarlijkse oliebollenverkoop. Met Prins Metwaldus de 54ste Mark van Lent en zijn adjudant Arno van Lent voorop verspreidt het rood-witte Metworst-legioen zich over de Silvoldse straten om huis aan huis de verse, overheerlijke oliebollen aan de man te brengen.

Wie geen tijd heeft om thuis op dit bezoek te wachten kan ook bij de familie Veenhuizen, bij de Welkoop aan de Ulftseweg in Silvolde terecht, waar de bakkers al heel vroeg aan de slag zijn en bakken volgens strikt geheim recept van Jos de Bakker. Bij de Welkoop in Silvolde kan men de oliebollen bij de kraam warm afhalen.

Voorafgaand aan de oliebollenverkoop is er altijd de oliebollenveiling vanuit de residentie 't Molentje in Silvolde. Op vrijdagavond 9 december zit X-waldus-veilingmeester Nick Gries, begeleid door Silvoldse top-DJ Jari ten Have, tussen 20.11 en 00.11 uur klaar voor de veiling van de allereerste 54 oliebollen. Wie gaat er dit jaar met de buit vandoor? De hoogste bieder ontvangt namelijk naast die bollen ook twee entreekaarten mét vipbehandeling voor de pronkzitting op vrijdagavond 17 februari. De veiling is live te volgen op www.cvdemetworst.nl, op Facebook en Twitter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant