Tango-toppers treden op in Doetinchem. Foto: PR
Tango-toppers treden op in Doetinchem. Foto: PR

Warmbloedige Tango in Nieuwe Dijkhuis

Algemeen

DOETINCHEM - Drie van de beste Tango-muzikanten van Nederland treden zaterdagavond 10 december op in Inspiratiecentrum Het Nieuwe Dijkhuis aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem. Het gaat om Matias Pedrana op de bandaleon, Alvaro Ruiz op gitaar en Luc van Gestel op de contrabas.

Het trio wordt begeleid door het internationaal vermaarde dansduo Jaques Berendsen en Anita van der Helm van het Tango Centro in Den Haag.
Wie is onbekend met de Argentijnse roots van deze karakteristieke muziek sinds de traan van onze koningin Maxima? Muziek met passie, intensiteit, nostalgie en speelsheid. Pedrana, Ruiz en Van Gestel zorgen voor een warme gloed op een koude winteravond. De muzikanten en dansers spelen deze avond niet alleen, maar zullen ook uitgebreid vertellen over de herkomst van de muziek. Bezoekers worden ingewijd in de geheimen van de Tango.
Met het Tango-evenement begint het Nieuwe Dijkhuis een zoektocht naar de oorsprong van wereldmuziek. Van de Argentijnse Tango en de Spaanse Flamenco naar de Mattheus Passion van Bach.
Toegangskaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetnieuwedijkhuis.nl en 12,50 euro aan de zaal.
De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant