Beginnerscursus EHBO

Algemeen

ULFT - In september start de EHBO Ulft bij voldoende deelname met een nieuwe cursus EHBO. De cursus wordt gegeven in het Almende College Locatie wesenthorst ingang Debbeshoek te Ulft.

De cursus wordt gegeven in de vorm van het E-learning principe van de Nationale Bond EHBO. Dat betekent dat de cursisten een inlog-code krijgen zodat zij het theoretische gedeelte thuis via de computer kunnen leren. Hiervoor heeft de cursist in principe één maand na het eerste inlogmoment de tijd. De cursus wordt afgerond met een examen via de computer en de cursist krijgt dan een certificaat voor het theoretisch gedeelte van het EHBO diploma.

Met dit certificaat wordt de cursist toegelaten tot het praktijk gedeelte. Dit praktijk gedeelte wordt op vijf avonden van twee lesuren aangeboden. Deze lesavonden zullen waarschijnlijk op woensdag avond zijn.

Hierna kan de cursist het examen afleggen voor het EHBO diploma volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Op welke dag dit examen gaat plaatsvinden is afhankelijk van de examencommissie.

Kosten voor de gehele cursus, theorie, praktijk, leermiddelen en examens, bedragen 150,- euro. Er zijn zorgverzekeraars die deze kosten vergoeden. Het minimale aantal deelnemers bedraagt tien personen. De cursus is inclusief verbandleer, Eerste hulp aan kinderen, reanimatie en AED. Wandelletsel en Eerste Hulp bij sportletsel worden in de herhalingslessen opgenomen.

Na het behalen van het EHBO diploma wordt de cursist automatisch lid van de EHBO vereniging Ulft. De cursist is verplicht om minimaal zes herhalingslessen per jaar te volgen om het diploma geldig te houden. De Herhalingslessen worden in principe de eerste maandag van de maand gegeven van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Almende college locatie Wesenthorst te Ulft.

Voor verdere informatie kan men contact opnemen met het secretariaat EHBO Ulft, telefonisch: 0315-654558 of via e-mail: ehbo-ulft@live.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant