Luc ten Brinck zorgt voor een rockfinale tijdens Corso in Concert. Foto: Rene Moorman
Luc ten Brinck zorgt voor een rockfinale tijdens Corso in Concert. Foto: Rene Moorman

Rauw randje van Luc ten Brinck kleurt corsoconcert

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Winterswijkse Volksfeest maakt dit weekend zijn opwachting. Traditioneel wordt dit voorafgegaan door 'Corso in Concert' in de tent op de Markt, op donderdagavond. Een feestelijke avond waarbij de beste popsongs worden afgewisseld met bekend klassiek werk. Muziekvereniging Excelsior heeft er dit jaar zorg voor gedragen te knallen met de Ulftse zanger Luc ten Brinck.

Door Leander Grooten

Hoewel in het dagelijks leven teamleider bij een onderwijsinstelling, is Luc ten Brinck in zijn vrije tijd muzikant. "Ik luister graag naar bandjes of een goed album. Maar het zelf muziek maken is ook zeker een onderdeel van mijn leven."
De geboren en getogen Ulftenaar is eigenlijk gitarist. "Maar ik voel me altijd veel meer zanger. Ik schrijf eigen repertoire en voel me als een vis in het water achter een microfoon."

Dat Ten Brinck donderdag zijn opwachting maakt bij de Winterswijkse muziekvereniging Excelsior komt door zijn deelname als solozanger bij de harmonie in zijn woonplaats. "Zij organiseerden eind 2016 een TOP2000-concert waar ik meezong. Henk-Jan Heijnen is zowel dirigent van deze harmonie als van Exselsior Winterswijk."

Tijdens Corso in Concert zal de 48-jarige zanger in de derde set acte de présence geven. Het dak mag spreekwoordelijk van de tent af met muziek van onder andere Joe Cocker en The Scene. Zijn stem heeft een rauw randje, waardoor deze afsluiter van de avond het orkest flink zal laten rocken. Jarenlang was hij zanger van de formatie 'Quiet' waarmee niet alleen menig kroeg of feest werd aangedaan, maar ook de grotere festivalpodia.
Heden ten dage treedt de vader van twee kinderen wat minder op. "Met een fulltime baan en een gezin is het ook wel eens prettig dat je niet ieder weekend de hort op bent." Ten Brinck speelt en zingt in een akoestisch duo en projectmatig bij kindertheater Warboel, dat ieder jaar een reeks voorstellingen geeft.

Als hij moet kiezen wat zijn meest indrukwekkende optreden is geweest, komen optredens op Huntenpop en Zwarte Cross meteen naar boven. "Maar ik kan evenveel genieten van het spelen van gitaar rondom een kampvuur met vrienden. Het hoeft niet groots zijn. Klein en intiem kan even waardevol zijn."

Dat het niet klein wordt donderdagavond beseft hij maar al te goed. "Ik ben onder de indruk van Excelsior. Het is een orkest met goedgeschoolde musici. Ik kan het mij niet veroorloven om even te improviseren, zoals dat in bandjes wel kan. De bladmuziek en de dirigent zijn onverbiddelijk!" Het dorp zal uitlopen richting de Markt, het zal vol worden. Daar kijkt de hekkensluiter van het concert naar uit. "In een café heb je soms maar halve aandacht omdat men aan de bar zit. Dat zal hier wel anders zijn. En ik hoop maar dat ik aan alle verwachtingen kan voldoen, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik er ontzettend veel zin in heb."

Corso in Concert is een gezamenlijke productie van Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior en vindt plaats op donderdag 24 augustus van 20.30-23.30 uur in de grote tent op de Markt te Winterswijk. Toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant