Ulftse Boys middenvelder Rick Bannink aan de bal in de wedstrijd tegen NVC Netterden. Foto: Ulftse Boys PR
Ulftse Boys middenvelder Rick Bannink aan de bal in de wedstrijd tegen NVC Netterden. Foto: Ulftse Boys PR

Ulftse Boys is met een imposante reeks bezig

Algemeen

Rick Bannink: Iedere week strijd leveren voor een goed resultaat

Door John van der Kamp

ULFT – Na een matige start en de fikse 8-0 nederlaag tegen koploper Reunie is Ulftse Boys met een imposante reeks bezig. Afgelopen zondag werd KSH verslagen en de week daarvoor werd op 't Oerseveld de eerdere nederlaag tegen Reünie rechtgezet. De mannen van trainer Patrick Visser trakteerde de koploper op de eerste nederlaag van dit seizoen. Van de laatste acht competitie-wedstrijden heeft Ulftse Boys er nu zes van gewonnen, tweemaal werd een gelijkspel behaald. Speler Rick Bannink acht Ulftse Boys nog niet kansloos voor de titel, maar is er wel van bewust dat iedere week strijd geleverd moet worden voor een goed resultaat. Ook komende zondag in de thuiswedstrijd tegen sv Dinxperlo.

"Ik verwacht niet dat Reünie nu even gemakkelijk kampioen gaat worden. Zij moeten straks eerst die doordeweekse wedstrijden nog goed maken. Wij zijn nu met een goede reeks bezig, zes keer gewonnen en twee keer gelijk. Als we op volle sterkte gaan, veel strijd leveren en 100 of zelfs '110' procent geven, kunnen wij van iedere ploeg winnen", is de mening van Rick Bannink, middenvelder van Ulftse Boys, die afgelopen zondag slechts één helft heeft meegedaan in Harreveld tegen KSH.
"Tegen KSH was het geen al te beste wedstrijd van ons, maar ik ben tevreden als je met minder goed voetbal toch een mooie overwinning weet te behalen. Bij rust stonden we met 0-1 voor. Mijn achillespeesblessure kwam weer opzetten en ben in de rust er uitgestapt. Na de 0-2 scoorde KSH tegen en uiteindelijk wonnen we met 1-3 door een doelpunt van Stefan Mijnen. Rik Perloy scoorde de eerste en de 'twee nul' was van Koen Hunting" vertelt Rick Bannink, die blijft sukkelen met die vervelende blessure.
"De laatste drie jaar krijg ik steeds een terugslag, meestal aan het eind van het seizoen. Nu loop ik er sinds de voorbereiding mee. Gelukkig hebben we een brede selectie met goede voetballers en kan ik hierdoor met een gerust gevoel langs de kant zitten, mocht het met mij even niet goed gaan en die achillespeesblessure weer komt opzetten", aldus de 28-jarige Bannink, die dagelijks vanuit Ulft op en neer rijdt naar vliegbasis Volkel, waar hij als militair werkzaam is.

Rick Bannink speelt al enige tijd in de functie van een controlerende middenvelder en komt daardoor minder tot scoren toe. In het seizoen, toen Ulftse Boys kampioen werd in de vijfde klasse, scoorde hij nog achtmaal. Afgelopen seizoen wist hij door zijn nieuwe rol slechts drie keer het net te vinden. Alleen thuis tegen Erix wist hij dit seizoen te scoren. "Ik kom nu door m'n andere rol in het veld minder voor het doel. Ook door mijn blessure kwam ik aan het begin van deze competitie weinig aan voetballen toe", vult Bannink aan.
Zondag speelt Ulftse Boys thuis tegen sv Dinxperlo. In de heenwedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Bannink weet de oorzaak van deze gewonnen wedstrijd goed te verwoorden. "We speelden in Dinxperlo net zoals de wedstrijd twee weken geleden tegen Reunie. Door een goede inzet en als team de wedstrijd in te gaan. Hierdoor hebben we Dinxperlo verslagen. De fout die we in Borculo hebben gemaakt, dat gaat niet meer gebeuren. We moeten strijd leveren, de borst natmaken om te willen winnen. Voor de tweede periode staan we er goed voor. Het zou mooi zijn als we die pakken. Sp. Rekken staat er wel theoretisch beter voor, maar heeft pas twee wedstrijden gespeeld in die periode. Die moeten ze eerst nog zien te winnen", sluit Bannink af.
De aftrap op 't Oerseveld is om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Omar Khalifa uit Arnhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant