Afbeelding
Foto: Robin Shoots

Miss Beauty of Gelderland finalist Lynn Arentz

Onderwijs Jongerenredactie

Gelderse Post Jongerenredactie #3

GENDRINGEN - Lynn Arentz uit Gendringen doet mee met de Miss Teen verkiezing van Gelderland en vindt dat niemand op de wereld in armoede zou moeten leven. Met deze verkiezing hoopt ze veel geld op te halen en ze vertelt graag waarom.

Ik zit in mijn laatste jaar van de Havo op het Isala in Silvolde. Ik vind het vak geschiedenis leuk omdat ik dan gebeurtenissen van nu kan linken aan wat de aanleiding vele jaren terug is geweest. Verder vind ik ‘Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) ook erg leuk. Dit is een vak waarbij je meerdere sporten beoefent, maar ook theoretische dingen leert bij een sportongeval. Hierna wil ik rechten studeren aan de HAN. Dit is een hele brede opleiding waarbij zoveel mogelijkheden zijn dat ik nog geen keuze heb kunnen maken.

Ik ben naast winkelen ook gek op bakken en koken, vooral op nieuwe dingen uitproberen. Voor de linda.foundation heb ik dan ook cupcakes gemaakt en verkocht. Ik vind het heerlijk om af en toe een stukje langs het water te fietsen of te lopen met m’n moeder. Ik ben gek op water, maar mijn lievelingsplek is toch wel thuis. Zodra ik in de buurt kom van de Oude IJsselstreek weet ik gewoon dat ik bijna thuis ben. En niks is fijner dan gewoon lekker thuis.

 Ik doe mee aan de Miss Teen verkiezing om mezelf wat meer zelfvertrouwen te geven, maar ook om te laten zien dat niets is wat het lijkt. Voor de verkiezing moesten we ook een advocacy kiezen en ik heb gekozen voor ‘niets is wat het lijkt‘. Hiermee wil ik laten zien dat je niet alles moet geloven wat je op internet ziet of wat een ander zegt. Zelf betrap ik mezelf er ook nog eens op dat ik helemaal niet realistisch naar een foto kijk.

Er zijn geen voorwaarden om deel te nemen aan Miss Teen en iedereen is uniek op z’n eigen manier. Niemand is hetzelfde en daarom kan iedereen meedoen. Vaak hebben mensen een oordeel over Miss verkiezingen. Mensen denken dat je alleen wordt beoordeeld op je uiterlijk, maar dit is dus totaal niet zo. Het gaat ook om je karakter en hoe jij je inzet voor het traject. Als finalist zet je je wel in voor de sponsoren, omdat dit zonder hun niet kan bestaan. Daarom ben ik erg blij met de hoofdsponsor van Gelderland La Souris. 

Mensen kunnen voor 1,25 euro stemmen op hun favoriet, maar vaak zijn het kennissen, familie en vrienden die stemmen. Het mooie van het stemmen is wel dat 20% van die 1,25 euro naar het goede doel gaat. De opbrengst van die 20% wordt niet op je persoonlijke pagina gedoneerd, maar direct aan de foundation zelf.

Alle missverkiezingen in Nederland zetten zich in voor de LINDA foundation en die richt zich op mensen die het niet zo breed hebben. Hierdoor wil ik ook bijdragen aan mensen die het minder breed hebben in Nederland, want ik weet dat het geld goed terecht komt. Je krijgt van LINDA eenmalig een gift in cadeaubonnen van kledingwinkels of van het openbaar vervoer. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk gezinnen in Nederland met kinderen tussen de vier en achttien jaar worden geholpen.

Mijn grote voorbeelden zijn Matilde Verhagen en Nikki Prein, omdat zij al meerdere mooie titels hebben mogen behalen. Daarnaast begeleiden zij dit traject samen en ben ik heel erg dankbaar voor deze kans en om van hun te mogen leren, maar als we het echt hebben over tegen wie ik opkijk zijn dat eigenlijk mijn ouders. Ik ben hun erg dankbaar voor het mogen opgroeien in een veilige omgeving met de juiste normen en waarden. Ik wil dit later zelf ook aan mijn kinderen meegeven. 

Wil jij Lynn ook steunen, doneer dan via haar online actiepagina.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant