Afbeelding
Foto: H. Kroezen

Huldiging jubilarissen kerkkoor St. Martinus Gendringen

Religie

GENDRINGEN - Aan het eind van een goed bezochte plechtige Eucharistieviering op zaterdag 25 november j.l. werden twee koorleden in het zonnetje gezet door Pastoor Marcel Smits. Het koor zong deze avond op prachtige wijze de “Canadese mis” van Korman onder leiding van Bert Schouten en orgelbegeleiding van Henk Bennink.

Maria Giesen-Bloemberg uit Azewijn werd gehuldigd voor haar 40-jarige bijdrage aan de zang bij twee kerkkoren. Ze was ruim 35 jaren lid van het kerkkoor in Azewijn en 5 jaren lid van het kerkkoor in Gendringen. Een zeer trouw koorlid dat elke week de reis van Azewijn naar Gendringen maakte en zich echt betrokken voelde bij de Gendringse geloofsgemeenschap. Ze ontving een eremedaille in goud en een oorkonde en een kledinginsigne.

Stef Hermsen ontving voor zijn 40-jarig lidmaatschap ook een eremedaille in goud en een oorkonde en een kledinginsigne. “Naast goed zingen als bas/bariton is Stef ook de “hoffotograaf” van ons koor. Van elke gelegenheid maakt hij steeds een mooie fotoreportage. Op onze Caeciliafeesten worden altijd veel leuke herinneringen opgehaald bij het bekijken van de foto’s.”

Pastoor Smits prees de jubilarissen voor hun grote inzet en zeer trouwe dienst voor het koor in al die jaren en sprak grote dank uit namens de Maria Laetitia Parochie en de geloofsgemeenschap St. Martinus te Gendringen. Zijn woorden werden onderstreept met een hartelijk applaus van alle aanwezige kerkgangers.

Na de Eucharistieviering gingen de jubilarissen met hun familie- en overige koorleden naar restaurant Lukassen, waar het jaarlijks Caecileafeest plaats vond en waar de jubilarissen nog werden toegesproken door Jozef Giesen, de voorzitter van het kerkkoor. “Dit jaar was het een zeer speciale Caeciliaviering met huldigingen omdat er na 31 maart 2024 geen weekendvieringen meer zijn en ons koor daardoor stopt. Helaas.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant