Afbeelding
Foto: PR.

Adventsviering in de Mauritiuskerk Silvolde

Religie

SILVOLDE - Het thema van de adventsviering in de Mauritiuskerk Silvolde op zondag 3 december is van wanhoop naar hoop. De adventsperiode is een periode van inkeer, wie ben ik en waar sta ik. “Als wij om ons heen kijken zijn het sombere tijden, ons bestaan lijkt bedreigd te worden door uitzichtloosheid, door wanhoop. We verlangen naar een houvast, iets waar we op aan kunnen sturen, een lichtpuntje in de verte, dat ons hoop geeft. Het scharnierpunt hiervoor is Kerstmis, de geboorte van Jezus, waar hoop wordt geboren en nieuw licht ontstaat.”

De lezingen van deze vieringen staan in het teken van wanhoop en hoop: “De profeet Jesaja riep in zijn tijd ook al op tot meer sociale rechtvaardigheid en moedigde het volk aan sterk te zijn en niet bang. In de Advent staan we nadrukkelijk stil bij solidariteit en doen een oproep voor saamhorigheid en vrede. In de viering gebeurt dat op symbolische wijze door het aansteken van de adventskaars als teken van hoop. Licht geeft troost, kracht, geborgenheid en zoveel meer. Het is een boeiend en betekenis gevend ritueel in deze zeer moeilijke en zware tijden van oorlogen en natuurrampen. Het licht komt ook terug in de gebeden en bij het aansteken van de zevenarmige kaars, de Menora.” 

Het is een viering, vol met rituelen, gebeden en liederen van o.a. Stef Bos, Vera Lynn met Land of Hope en Glory en anderen en staat in het teken van hoop en bemoediging. Iedereen is welkom, maar de viering kan ook via streaming worden gevolgd via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/531. Meer bijzonderheden staan op facebook Mauritiusgeloofsgemeenschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant