De Mauririuskerk in Silvolde staat op zondag 3 maart gastvrij open. Foto: L. Te Brinke

De Mauririuskerk in Silvolde staat op zondag 3 maart gastvrij open. Foto: L. Te Brinke

Foto: L. Te Brinke

Gastvrijheid centraal bij Mauritiuskerk in Silvolde

Religie

SILVOLDE - De Mauritiuskerk in Silvolde staat op zondag 3 maart in het teken van het thema ´Gastvrijheid´. De viering, die is geïnspireerd door een Belgische schoolviering, begint om 10 uur..

In het Belgische voorbeeld ging men uit van een internationale samenstelling van de klas. Zo heetten de leerlingen elkaar ieder in hun eigen taal welkom. De samenstellers van de dienst gaan nu de mensen in de kerk laten kiezen voor een van de talen die in Nederland gebezigd worden. Ook bij de vredeswens kan men weer een taal kiezen. Dat er in Nederland Oekraïens gesproken wordt, moge duidelijk zijn. maar het is opmerkelijk en misschien pijnlijk dat in het Russisch en het Oekraïens het woord vrede hetzelfde klinkt: Mir en Myr. 

Het thema gastvrijheid wordt zeer breed ingevuld. Het verhaal uit de Bijbel van het bezoek van de drie geheimzinnige mannen aan Abraham en Sara komt ook in de Koran voor. Ter vergelijking zal dat ook worden voorgelezen. Verder zijn in de viering zoals gebruikelijk enkele toepasselijke liederen te horen., zoals ‘Bange blanke man’ van Willem Vermandere waarin vele nationaliteiten op zijn deur kloppen. Al met al een spannende en interessante viering die de nog altijd zeer actieve liturgische werkgroep van deze locatie weer voor elkaar heeft gekregen. Gehoopt wordt op net zo´n opkomst als de 140 mensen die de eerste zondag van de afgelopen maand de viering met de preek van de leek bijwoonden, mede verzorgd door burgemeester Otwin van Dijk.

De volgende viering is op Palmzondag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant