De vrijwilligers hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. Foto: PR
De vrijwilligers hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. Foto: PR

Megchelen klaar voor het Oldtimer Festival

Algemeen

'Met elkaar samenwerken is succes'

MEGCHELEN - 'Vele handen maken licht werk' is een gezegde dat goed past bij de inzet van de vrijwilligers van Nostalgie Megchelen. Afgelopen zaterdag heeft men samen met diverse vrijwilligers de feesttent opgebouwd op het festivalterrein waar komend weekend het Oldtimer Festival Nostalgie Megchelen plaatsvindt. Komend weekend staat Megchelen namelijk in het teken van nostalgie. Tijdens het festivalweekend zullen er ook weer veel vrijwilligers ingezet worden om zo Nostalgie Megchelen te laten slagen.

In het kleine kerkdorp Megchelen wordt veel georganiseerd en daarbij zijn vele vrijwilligers betrokken. "Dit is wat Megchelen zo bijzonder maakt," aldus Jan Overbeek. Jan is één van de nieuwe organisatoren van Nostalgie Megchelen, het alom bekende Oldtimer Festival. "Men kent elkaar in Megchelen en heeft wat voor elkaar over. Ik ben een middag op pad geweest en heb verschillende mensen gevraagd om te helpen als vrijwilliger tijdens het Oldtimer Evenement. Maar we kregen ook spontane aanmeldingen van mensen die graag willen komen helpen. Iedereen is enthousiast en wil graag zijn of haar steentje bijdragen om zodoende het evenement te laten slagen. Daar ben ik enorm trots op. Met elkaar samenwerken is erg succesvol."
"Verbroederen door samen iets neer te zetten. Het gevoel is goed en de vrijwilligers kunnen het goed met elkaar vinden. De handen worden flink uit de mouwen gestoken maar op z'n tijd is er uiteraard ook samen heel veel gezelligheid. Daar doen we het voor", vult Wim Ratering aan.

"Het terrein ligt er perfect bij, afgelopen week is het gras gemaaid dus wij kunnen nu volop aan de slag. We zijn erg blij dat de eigenaar van de grond kosteloos en belangeloos zijn grond beschikbaar wil stellen. We kunnen zo een goede basis leggen voor de doorstart van dit Oldtimer Festival. We kunnen hier groeien tot ruim twintig hectare", aldus Theo Sessink, wijzend over de groene weilanden.

Het Festival draait op vele vrijwilligers die sinds enkele maanden de organisatie van dit evenement hebben overgenomen van de Schutterij uit Megchelen. De schutterij heeft afgelopen november te kennen gegeven dat zij stoppen met de organisatie van het Oldtimer evenement. Er lag voor iedereen een kans en/of uitdaging om dit evenement op te pakken. Jan Overbeek, Wim Ratering en Theo Sessink hebben begin dit jaar de koppen bij elkaar gestoken en vonden dat dit evenement niet verloren mocht gaan voor Megchelen. Dit is een evenement waar Megchelen trots op is dus dat moet behouden blijven. "Dat het evenement verloren gaat zou eeuwig zonde zijn want wat weg is dat is weg", vertelt Theo Sessink.

Vrijdagmiddag klokslag 12.00 uur gaan de poorten open voor de deelnemers en zaterdag en zondag is iedereen van harte welkom om onder andere alle oldtimers te komen bewonderen. Er zijn diverse toertochten en op het terrein is er vertier voor jong en oud. Vrijdagavond vieren buurtschappen De Asbroek en De Zwanenburg traditiegetrouw hun jaarlijkse kermis in de feesttent van Nostalgie Megchelen. Uiteraard is deze avond voor iedereen gratis toegankelijk en de consumptieprijzen dateren die avond ook uit de tijd van weleer.

Kortom, Megchelen is er klaar voor en zonder de enorme inzet van de vele vrijwilligers was dit allemaal niet mogelijk geweest.


www.nostalgiemegchelen.nl
Facebook: Euregio Oldtimer Megchelen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant