Van 20 tot 27 oktober kan er gestemd worden via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Foto: PR
Van 20 tot 27 oktober kan er gestemd worden via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Foto: PR (Foto: )

Varsselder-Veldhunten finalist Dorpshuis van het Jaar

ARNHEM - De zes finalisten zijn gekozen, de strijd is begonnen. Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wie wint de titel Dorpshuis van het jaar 2018?

Onder de trotse finalisten zijn 't Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Den Diek in Lichtenvoorde. Verder dingen THUIS in Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich en Buurthuis De Meerpaal in Ede mee naar de felbegeerde titel.
Voor de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018 wordt dé plek in het dorp of in de wijk gezocht waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek door én voor bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe het gebouw wordt genoemd: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum of MFA (multifunctionele accommodatie). Allemaal maken ze kans om de titel in de wacht te slepen.
De zes genomineerden worden bezocht en beoordeeld door de vakjury onder leiding van Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en de beheerders van de andere genomineerde dorps- en buurthuizen.

Stem mee
Maar ook het publiek heeft invloed: de kijkers van TV Gelderland krijgen de mogelijkheid om mee te stemmen. Van 20 tot 27 oktober kan er gestemd worden via onderstaande website. Het gemiddelde van alle cijfers bepaalt welk dorps- of buurthuis de titel in de wacht sleept én het prijzengeld van 3000 euro wint. In de laatste uitzending wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de titel Dorpshuis van het jaar 2018. Op zaterdag 8 december is de gehele ontknoping van de verkiezing te zien op TV Gelderland.
De verkiezing is gerealiseerd in samenwerking met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie zet zich in om de initiatieven van actieve bewoners te helpen realiseren.
Dorpshuis van het jaar 2018 is vanaf zaterdag 20 oktober te zien op TV Gelderland om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.


www.dorpshuisvanhetjaar.nl

Meer berichten