Reanimeren kan iedereen

SILVOLDE - Het heeft Niels Verheijen uit Terborg en Bram Verheij uit Etten niet aan media aandacht ontbroken, de afgelopen week. Door snel en alert te handelen hebben zij het leven van een man gered die een hartstilstand had gekregen. Het is dan ook volkomen terecht dat ze in de belangstelling staan. Hun actie krijgt binnen kort een interessant vervolg.

Door Walter Hobelman

De twee jongens zijn op 22 februari aanwezig bij een informatieavond van de Stichting Streetball Lichtenberg in Silvolde. Daar vertellen zij hun verhaal en wordt er door de EHBO afdeling Silvolde een presentatie gegeven over levensreddend handelen en volgen er gratis workshops reanimatie. Naar verwachting komt burgemeester Otwin van Dijk ook naar deze avond om de jongens publiekelijk in het zonnetje te zetten en nogmaals zijn waardering uit te spreken over deze twee helden.
"Deze avond ligt eigenlijk in het verlengde van de 'avond fataal' van vorig jaar", vertelt jongerensportwerker Benny Vonk. "Een paar jongeren hadden een auto gestolen en daarmee een ongeluk gekregen dat gelukkig goed afliep. Een betrokken inwoner uit Silvolde heeft toen zijn verhaal gedaan over een ongeluk dat zich had afgespeeld in 1983 waarbij de afloop heel anders was. Dit heeft zoveel effect gehad op de jongeren dat de gebeurtenis van Niels en Bram wel erg goed past voor een tweede editie", aldus Vonk.
De informatieavond op 22 februari begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Locatie is De Lichtenberg, Reeënstraat 22a in Silvolde.

Meer berichten