Jos Jansen. Foto: PR
Jos Jansen. Foto: PR

Jos Jansen nieuwe dirigent Harmonie Ulft

Algemeen

ULFT - Jos Jansen is de nieuwe dirigent van Harmonie Ulft. Tijdens het concert op zondag 10 februari wordt hij officieel aan het Ulftse publiek gepresenteerd.

Na een jaar van interim-dirigenten is de muziekvereniging erg blij weer een vaste muzikaal leider te hebben. “Wij willen Gido van Schijndel, Boris Jansen en Linda Keuben heel erg graag bedanken voor hun tijd en energie in de tussenliggende periode, maar het is fijn dat we weer vooruit kunnen kijken”, aldus voorzitter Marloes Leijzer.

Jos Jansen uit Westervoort is een fenomeen op de bastrombone en was lange tijd als profmuzikant verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij een groot publiek aan te spreken. Als solist is hij niet alleen in Nederland, maar ook internationaal gevierd.

Maar ook is Jansen al bijna twintig jaar dirigent. Hij leidt momenteel nog drie andere orkesten en Harmonie Ulft is dan ook erg blij dat Jos in Ulft een nieuwe uitdaging heeft gevonden. “Ik voel dat de mensen er graag voor willen gaan. Dat is iets dat goed bij mij past. Dat geldt ook voor de gezelligheid van Harmonie Ulft en dat is ook belangrijk. Ik heb er zin in om de komende jaren aan dit orkest te bouwen en verrassende concerten en optredens te geven", aldus de nieuwe dirigent.

Harmonie Ulft denkt dat Jos Jansen met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend zal zijn voor het hele orkest. Met veel enthousiasme, grapjes en gezelligheid, maar ook duidelijkheid, rust en concentratie tijdens de repetities hoopt de vereniging een volgende stap in de toekomst te zetten.

Het concert is op zondag 10 februari om 11 uur in de Rabobankzaal van de Dru Cultuurfabriek. Kaarten kosten 5 euro per stuk, 1 consumptie inbegrepen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek