De voormalige zuivelfabriek aan de Boterstraat in Varsseveld. Foto: PR
De voormalige zuivelfabriek aan de Boterstraat in Varsseveld. Foto: PR

Honderd nieuwe woningen en supermarkt in Varssevelds centrum

Algemeen

VARSSEVELD - Er zijn plannen voor zo'n honderd nieuwe woningen en een supermarkt in het centrum van Varsseveld. In een nieuwe gebiedsvisie voor het dorpshart zijn bouwplannen opgenomen op onder meer het terrein van de voormalige zuivelfabriek aan de Boterstraat en het pand Poppeliers (12 appartementen, met parkeerplaatsen aan de achterzijde) aan de Doetinchemseweg. Ook het terrein van de voormalige diepvriescentrale van Helmink, hoek Doetinchemseweg - Oranjestraat is nadrukkelijk in beeld als locatie voor nieuwe woningen.

De buurtbewoners van de omgeving Kon. Julianalaan ontvingen vorige week een uitnodiging om op donderdagavond 4 april te worden bijgepraat over de plannen met enkele groenstroken aan deze straat. Wethouder Ben Hiddinga was eerder al op bezoek bij de algemene ledenvergadering van Varssevelds Belang waar hij sprak over de voortgang van de ontwikkeling van de nieuwe gebiedsvisie en over de stappen die zijn genomen. Hij gaf daar aan dat de vaart erin zat. Varssevelds Belang toonde zich daar zeer verheugd over, want de belangenvereniging vindt dat er echt iets moet gebeuren in het dorpshart. Naast de hiervoor genoemde plannen hoopt Varssevelds Belang bijvoorbeeld dat ook de Schoolstraat wordt meegenomen in de visie, omdat daar ook op enkele plekken verpaupering dreigt.

Er zijn verschillende projectontwikkelaars (met terreinen in eigendom) betrokken bij de voorgenomen ontwikkelingen in Varsseveld. Gemeente en Varssevelds Belang achtten het van belang dat de plannen werden afgestemd. De gemeente heeft daarom de afgelopen maanden de nieuwe gebiedsvisie opgesteld. Donderdagmiddag 4 april worden de plannen gepresenteerd door wethouder Hiddinga van Oude IJsselstreek.

Het pand waarin vroeger Poppeliers was gevestigd aan de Doetinchemseweg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant