Oersprong grote winnaar schoolvoetbal

ULFT - De Oersprong uit Ulft is de grote winnaar van de schoolvoetbaltoernooien, die de afgelopen weken op de velden van v.v. Gendringen zijn gespeeld. Zowel het toernooi van de meisjes als van de jongens werd gewonnen door de Oersprong. Bij de jongens pakte de school zelfs de eerste drie plaatsen.

De uitslag van het meisjestoernooi was als volgt: 1. De Oersprong 13 pt; 2. Christoffelschool 12 pt; 3. De Hoeksteen 7pt; 4. De Woelwaters 5 pt; 5. De Klimpaal 4 pt en 6. Mariaschool 1 pt.
Bij het jongenstoernooi werd er gespeeld in drie poules van vier teams. In alle drie poules eindigde een team van De Oersprong op de eerste plaats. Zij plaatsten zich dus voor de finalepoule. Ook was er een finalepoule, waarin gespeeld werd om de vierde plaats. Voor deze poule plaatsten zich Walburgisschool, De Klimpaal en Mariachool 1. Na de finalewedstrijden was de eindstand als volgt: 1. De Oersprong 3; 2. De Oersprong 1; 3. De Oersprong ; 4. Walburgisschool.
Met deze topprestatie kwam De Oersprong voor één jaar in het bezit van de 'Harry Willemsen'-wisselbeker. Het meisjes- én het jongensteam van De Oersprong zullen Gendringen vertegenwoordigen op de regiofinale van de KNVB District Oost op woensdag 15 mei. Waar dit toernooi wordt gespeeld is op moment van schrijven nog niet bekend.

Meer berichten