Insecten, wij kunnen niet zonder. Foto: PR!
Insecten, wij kunnen niet zonder. Foto: PR! (Foto: Kruudhofpluktuin)

Eten uit de tuin in de lente

SINDEREN - Zo tuinieren dat er genoeg voedsel ontstaat voor mens en dier, onder het motto 'de een kan niet zonder de ander'. Inspiratie daarvoor wordt gegeven door Achterhoek Natuurlijk!, dat op zondag 28 april voor het derde jaar op Sinderen voorlichting geeft over 'de eetbare tuin in de lente'.

Achterhoek Natuurlijk!, een samenwerking tussen de Kruudhofpluktuin uit Halle, Groene Takken uit Gaanderen en NatuurlijkBUITEN op Sinderen geeft op deze dag diverse tips en presentaties. Zoals het nut van inheemse planten in de tuin, natuurlijke manieren om de bodem van de moestuin bedekt te houden en hoe men van maart tot en met november voedsel voor insecten en vogels in de tuin kan hebben.
Pip Gilmore vertelt om 11 en 15 uur over eetbare paddenstoelen en Janneke Wagenaar over het biologisch telen van groenten en kruiden in de eigen moestuin. Anna Kemp geeft rondleidingen door haar vogel- en natuurtuin. Er worden ook producten te koop aangeboden zoals boomstammen die geënt zijn met eetbare paddenstoelen, biologisch pootgoed voor in de moestuin en zakjes met zonnebloemenzaden om insecten en vogels de tuin in te lokken. Verder is er aandacht voor speciale gerechten van producten uit de lente natuur- en moestuin.
NatuurlijkBUITEN op Sinderen (Toldijk 11) is open van 10.30 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten