Tijdens de ondertekening van de nieuwbouwplannen door Peter van de Wardt (r) en Henk van der Esch werkten de weergoden niet mee. Foto: Walter Hobelman
Tijdens de ondertekening van de nieuwbouwplannen door Peter van de Wardt (r) en Henk van der Esch werkten de weergoden niet mee. Foto: Walter Hobelman

Weinig enthousiasme in gemeenteraad over nieuwbouw Almende

Algemeen

ULFT - De financiën voor de nieuwbouw van de VMBO-afdeling van het Almende college zijn al een tijd geleden toegezegd. Met het aannemen van het 'bestemmingsplan nieuwbouw Almende college Silvolde' is donderdagavond 25 april de volgende stap gezet om het nieuwe gebouw, met fietsenstalling, nabij het bestaande Almende College (Isala) aan de Laan van Schuylenburg in Silvolde mogelijk te maken.

Door Walter Hobelman

De besluitvorming verliep niet echt met veel enthousiasme. Verschillende partijen gaven aan teleurgesteld te zijn in de manier waarop het hele dossier 'nieuwbouw Almende college' is verlopen. "Dit had de kers op de taart moeten zijn", vindt John Haverdil namens de PVDA-fractie. "Wat steeds opvalt in dit dossier is, dat elke kritische noot en poging om een fatsoenlijke discussie te voeren, meteen lijkt te moeten worden gesmoord. Het dossier is net een 'brandblusdeken'."

Ook de fracties van SP, D66 en VVD zijn niet blij met de gang van zaken. Over de noodzaak van goede huisvesting voor het voortgezet onderwijs is iedereen het wel eens. "Maar het Almende dossier is onderhand een hoofdpijndossier geworden", vindt VVD woordvoerder Jos Sluiter. SP-fractievoorzitter Heini Peters vraagt zich af waarom er helemaal geen milieueffectrapportage te vinden is in het dossier. "Er zijn in het dorp onder andere zorgen over de feestcultuur, over school- en personeelsfeesten en de mogelijke overlast die dat met zich meebrengt." Ook de verkeersveiligheid in het smalle dorpscentrum van Silvolde is nog een aandachtspunt. De SP dient een motie in om de besluitvorming uit te stellen, maar die motie wordt niet aangenomen.
Lokaal Belang en CDA geven aan wel blij te zijn met dit bestemmingsplan. "Wij gaan voor goed onderwijs", aldus Memet Tekinerdogan van het CDA. "We vragen hierbij wél aandacht voor de verkeersveiligheid en wachten af wat er uit de informatieavond met omwonenden naar voren komt", aldus Ine Hofs van Lokaal Belang.
Wethouder Ben Hiddinga, die ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft, geeft aan dat er met omwonenden nog gesproken gaat worden over de verkeersveiligheid. "Dat doen we op korte termijn, nog voor de zomervakantie", belooft hij. Ook geeft hij aan dat de gang van zaken is geweest zoals die behoort. "Als college van B&W hebben we alle procedures gevolgd zoals dat hoort te zijn. We zijn nergens langs het randje gegaan en iedereen de gelegenheid gegeven om op élk moment in spreken tijdens dit proces. Dat wil ik wel even gezegd hebben."
Uiteindelijk stemmen alle partijen, met uitzondering van de SP, voor het nieuwe bestemmingsplan, maar doen dat schoorvoetend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant