De verhalenverteller boeit zijn publiek. Foto: PR
De verhalenverteller boeit zijn publiek. Foto: PR

Middeleeuws Festijn bij Kasteel De Kelder

Boogschieten, zwaardvechten en kinderspelen

DOETINCHEM - Tijdens de pinksterdagen (9 en 10 juni) staat bij Kasteel De Kelder in Doetinchem de jeugd centraal tijdens het Middeleeuws Festijn.

Tijdens de dertiende editie van het Middeleeuws Festijn bij kasteel De Kelder in Doetinchem staat eerste pinksterdag, zondag 9 juni, en tweede pinksterdag, maandag 10 juni, tussen 10.00 en 17.00 uur de jeugd centraal. Voor hen komen de ridders te paard naar Doetinchem en worden doe-activiteiten gehouden. Dit jaar biedt het Middeleeuws Festijn entreekaarten aan via het MeedoenArrangement van de gemeente Doetinchem.

Voor de jeugd worden lessen zwaardvechten georganiseerd. Ze kunnen met een echte handboog schieten en er is een speurtocht uitgezet. Bovendien kunnen ze om 14.00 uur deelnemen aan de (ongevaarlijke) strijd tegen de ridders tijdens de kinderveldslag. En de middeleeuwse verteller komt met spannende verhalen uit die tijd.

Haagse Schutters
Beide dagen worden totaal acht lessen zwaardvechten gegeven, waaraan per les acht jongeren vanaf 14 jaar kunnen deelnemen. Ze dienen zich voorafgaande aan de les aan te melden. Bij het team van de Haagse Schutters kan men op een boogbaan schieten met een echte handboog. Er is een middeleeuwse jongleur bezig op het terrein, terwijl de jeugd zich kan uitleven met middeleeuwse kinderspelen. Voorts is er een middeleeuwse speurtocht, waarbij kinderen onder andere moeten invullen welke muziekinstrumenten de middeleeuwse groep Krebbel in Doetinchem bespeelt. Aan het einde leveren de goede antwoorden een oorkonde op.
En mochten ze van alle activiteiten honger of dorst krijgen, is dat ook geen probleem. De inwendige mens kan worden versterkt bij de Medieval Catering. Er worden ter plekke Roemeense schoorsteenbroden gebakken. En zoals vroeger zijn de marskramers aanwezig met hun middeleeuwse, hartige krakelingen. Na het hapje of drankje gaat het voor de jeugd snel verder naar de volgende doe-activiteit.

Dagprogramma
Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven. Het programma ziet er beide dagen als volgt uit: 10.00 uur: Opening van het Middeleeuws Festijn; 10.30 uur: Middeleeuwse vertelling; 11.00 uur: Ridders te paard; 12.00 uur: Roofvogeldemonstratie; 13.00 uur: Middeleeuwse vertelling; 14.00 uur: Veldslag & kidsbattle; 15.00 uur: Roofvogeldemonstratie; 16.00 uur: Ridders te paard; 17.00 uur: Sluiting evenement.

MeedoenArrangement
Dit jaar biedt het Middeleeuws Festijn kaarten aan via het MeedoenArrangement, speciaal voor mensen uit de gemeente Doetinchem, die weinig meer te besteden hebben dan de minimumuitkering (zie https://meedoenarrangement.nl/). Het afhaalbewijs bij de gemeente is direct het toegangsbewijs geldig voor één dag. Dit afhaalbewijs dient bij de kassa te worden afgegeven. Daar ontvang je dan een consumptiemunt voor één gratis niet-alcoholisch drankje bij de Medieval Catering op het terrein.

Middeleeuwse verteller komt met spannende verhalen uit die tijd

De toegangsprijzen voor dit dagprogramma zijn: In de voorverkoop: Kinderen tot en met 3 jaar gratis, kinderen 4 tot en met 12 jaar 4 euro,13 jaar en ouder 6 euro; Aan de kassa betaalt men voor: kinderen tot en met 3 jaar gratis, kinderen 4 tot en met 12 jaar 5 euro, 13 jaar en ouder 8 euro.

Het adres is Kasteel De Kelder, Kelderlaan 11, 7009 BV Doetinchem. Voor verdere informatie en tickets in voorverkoop: www.middeleeuws-festijn.nl.

Meer berichten