foto v.l.n.r. Jonnie Albers, Jessica Hartjes, Frank Horstik en Rudi Buitenhuis. Foto: Walter Hobelman
foto v.l.n.r. Jonnie Albers, Jessica Hartjes, Frank Horstik en Rudi Buitenhuis. Foto: Walter Hobelman

Kermis Gendringen gaat gewoon door

Algemeen

GENDRINGEN - De plaatselijke horeca in Gendringen zet de schouders onder het organiseren van de kermis in Gendringen. Door de verkoop van zaal Te Pas is wat onrust ontstaan en maken sommige inwoners zich zorgen over het voortbestaan van dit jaarlijkse evenement. Frank en Brigitte Horstik (cafetaria Te Pas), Jessica Hartjes en Jonnie Albers (De Waggel) en Rudi en Marieke Buitenhuis (café/cafetaria De Rots) maken aan de onrust een einde.

Door Walter Hobelman

"De kermis gaat gewoon door", benadrukt Frank Horstik. "Het is even aanpoten om alle vergunningen tijdig aan te vragen, maar ook dat gaat lukken en dan staat niets een mooi kermisfeest in de weg."
De inwoners uit Gendringen kunnen dus opgelucht ademhalen en zich voorbereiden op een sfeervolle en gezellige kermis, die dit jaar begint op 23 augustus en tot en met 26 augustus gaat duren.
Aan het concept van de kermis wordt dit jaar niet veel veranderd. "Daar is de tijd te kort voor en wat goed is kan goed blijven", vindt Buitenhuis. Er wordt wel één kleine aanpassing gedaan. "We gaan een cafétent met terras plaatsen tegenover Te Pas. Daar kunnen de wat oudere kermisvierders elkaar ontmoeten en even lekker bijkomen en toch alles van het kermisfeest meebeleven", vertelt Albers.

"In de grote tent kan dan naar hartenlust gefeest worden door iedereen. We zijn samen met het kermiscomité druk bezig met de invulling van het programma en daar maken we meer over bekend binnenkort, maar we vinden het belangrijk dat iedereen nu in elk geval weer rustig kan slapen en zich geen zorgen hoeft te maken over de kermis. Die wordt gewoon weer 'olderwets' gezellig", vat Horstik samen. "De kermis heeft al een lange geschiedenis. Die traditie is een belangrijk onderdeel van het Gendringse leven en daar gaan we alles aan doen om dat ook in de toekomst zo te houden."
Op zaterdag 24 augustus vindt het vogelschieten plaats en mag Rick Ketelaar zijn koningstitel verdedigen. Het volledige kermisprogramma is binnenkort te vinden op de website.


www.kermisgendringen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek