De Kramp Run gaat niet door. (Foto: Roel Kleinpenning)
De Kramp Run gaat niet door. (Foto: Roel Kleinpenning)

Geen Kramp Run in Varsseveld

wo 18 aug 2021, 09:00 Algemeen

De Kramp Run gaat ook dit jaar niet door in Varsseveld. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zorgen er voor dat het evenement niet in de door de organisatie gewenste setting kan worden afgewerkt.

VARSSEVELD - Voor het tweede opeenvolgende jaar kan de Kramp Run in Varsseveld niet doorgaan. “Dat is heel erg zonde”, stelt Stefan Scanu namens het organiserende comite. “We zijn een hardloopwedstrijd met veel publiek dat geen vaste zitplaats heeft, daardoor gaat er nu een streep door.”

Scanu is verantwoordelijk voor de Toprun. “Maar als organisatie hebben we van tevoren gesteld dat we alleen een Kramp Run houden in de oorspronkelijke opzet. Een wedstrijd zonder publiek vinden wij niet passen bij het evenement dat de Kramp Run hoort te zijn.”

Na de bekendmaking afgelopen weekeinde regende het reacties. “Niet alleen van publiek en vrijwilligers, ook van atleten. Sommige atleten bedankten ons voor de moeite die we als organisatie met onze vrijwilligers hebben gedaan in een poging het evenement toch door te laten gaan. Deze  reacties doen ons goed.”

Financieel heeft de afgelasting de nodige gevolgen. “Er zijn natuurlijk al kosten gemaakt, maar we hadden bewust nog geen grote investeringen gedaan.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post