Old Sillevold wint zaak over omgevingsvergunning

za 14 aug 2021, 10:00 Algemeen

SILVOLDE - Heemkundige vereniging Old Sillevold heeft met succes bij Rechtbank Gelderland een zaak aangespannen tegen het verlenen van een omgevingsvergunning door de gemeente Oude IJsselstreek voor het aanleggen van zonnepark Havebos in Silvolde.

De rechter concludeerde recent dat het besluit niet zorgvuldig is voorbereid en niet deugdelijk is gemotiveerd op het gebied van mogelijk onaanvaardbare natuurschade en brandveiligheid. De rechtbank verklaart het beroep gegrond en vernietigt het bestreden besluit. De gemeente heeft zes weken om in beroep te gaan tegen de uitspraak 

Energieneutraal

De gemeente Oude IJsselstreek wil in 2030 energieneutraal zijn en Havebos is één van de twee locaties in Silvolde uit fase 1 die door het College van B&W in 2020 is goedgekeurd voor het plaatsen van zonnepanelen. Stichting de Armenkorf, eigenaar van het terrein van 17 hectare aan de Munstermanstraat, presenteerde samen met het bedrijf LC Energy aan de gemeente een plan voor de inrichting van zonnepark Havebos voor de komende 25 jaar. 

Old Sillevold was vanaf het begin fel tegen en stapte naar de rechter. “Het gebied is van grote historische waarde en is karakteristiek voor de Achterhoek.” De omgevingsvergunning werd verleend na goedkeuring door een meerderheid van de gemeenteraad.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post