Reinier Kroessen (links) praat met Jasper, Shirley, Inaira, Naomi, Joost en onder de tafel Fleur.
Reinier Kroessen (links) praat met Jasper, Shirley, Inaira, Naomi, Joost en onder de tafel Fleur. Foto: Roel Kleinpenning

Afscheid Wesenthorst is einde tijdperk

zo 18 jul 2021, 12:00 Algemeen

Onder het motto ‘Wesenthorst Ajuus!’ kon men afgelopen woensdag nog één keer een rondje door het gebouw lopen. De school was al onderdeel van het Almende College, leerlingen en leraren verkassen na de zomervakantie naar de nieuwbouw in Silvolde naast het ISALA. Wesenthorst gaat gewoon verder, maar dan op een nieuwe locatie onder een nieuwe naam: Almende Laudis.

Ulft - Met de sluiting van De Wesenthorst komt definitief een einde aan een lange periode van Voortgezet Onderwijs in het dorp. In vervlogen tijden had je er de Huishoudschool, de LTS en MAVO. Die beide laatste onderwijsstromingen gingen op in Scholengemeenschap De Wesenthorst, later werd het onderdeel van Almende. Op 14 juli tijdens de afscheidsdag werd het herinneringsboek Wesenthorst Ajuus! gepresenteerd en konden belangstellenden een route afleggen in het gebouw. 

De walk thru’ kreeg een voor deze periode luchtige titel meer: Loop es deur. Onderweg kon men talloze foto’s en knipsels bestuderen van binnen- en vooral buitenschoolse activiteiten. Zo ook trofeeën en bekers bekijken van metselwedstrijden waar veel successen behaald werden. Onderweg namen vriendinnen Shirley Coenen en Naomi Kaczmarek, Joost Cornelissen en Jasper Köpp plaats aan een tafel om door het herinneringsboek te bladeren en herinneringen op te halen. 

De beide heren kwamen pas ooit pas op de laatste schooldag in gesprek toen bleek dat ze beiden autotechniek gingen volgen. Ze raakten bevriend, maar belandden geen van beiden in de autobranche. De vier dertigers zaten rond de eeuwwisseling op De Wesenthorst en vonden het een supertijd. Jasper: “Ik kom hier nog vaak langs en heb er mooie herinneringen aan, daarom ben ik hier vandaag nog één keer.” Joost: “Het was een onbezorgde tijd, omdat je jong was. Nu heb je kinderen, verantwoording, maar toen alleen een weekendbaantje en was het lang leve de lol.” 

Ook de beide vriendinnen onderschrijven dat. Shirley: “Je ziet niet veel bekende leraren meer, een aantal is ook al overleden. We hebben goede herinneringen aan onder meer Tonnie Kok en vooral Henk Klein Gebbink.” Naomi: “Als je hier iets gedaan had wat niet door beugel kon kreeg je de blauwe kaart en werd je de klas uitgestuurd om te melden bij Mullink. Ga zitten Naomi, pak wat dropjes zei hij. Streng was het hier nooit, effe wat kauwgom krabben of de kantine vegen, tafels recht zetten, dan was het weer klaar.” Allen zijn het erover eens dat de tripjes de hoogtepunten vormden. Langlaufen, Parijs, eerstejaarskamp, disco’s en het eindfeest bij De Zon.

Woensdag was ter afsluiting een livestream te volgen vanuit school met optredens en feestbeelden. Met vuurwerk viel definitief het doek. Per 1 augustus is het pand eigendom van de gemeente, dan worden plannen voor herontwikkeling gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post