Burgemeester Mark Boumans reikt koninklijke onderscheiding uit aan Theo Dekkers. Foto: Roel Kleinpenning
Burgemeester Mark Boumans reikt koninklijke onderscheiding uit aan Theo Dekkers. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Koninklijke onderscheiding voor Theo Dekkers

Algemeen

MEGCHELEN – De in Doetinchem woonachtige, maar in Megchelen geboren Theo Dekkers heeft uit handen van de Doetinchemse burgemeester Mark Boumans een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit gebeurde in Megchelen, tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert van Harmonie St. Caecilia. Theo is daar al ruim veertig jaar lid van.

Theo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Al jarenlang zet hij zich in als vrijwilliger voor diverse activiteiten. De heer Dekkers legt in 2023 zijn bestuurlijke taken neer van zowel Harmonie St. Caecilia als bij de Iesellander Muzikanten. Al sinds 1981 zet Theo zich in voor de volgende vrijwillige activiteiten: IVN de Oude IJsselstreek als coördinator van gidsen/ wandelingen en excursies, natuurgids, mentor voor opleiding natuurgidsen. Bij Harmonie St. Caecilia Megchelen als bestuurslid, vrijwilliger in diverse commissies en muzikant. Was als mantelzorger en buurman actief voor de Doetinchemse stadsboerin Anna Reintjes, is bestuurslid bij de Iesellander Muziekanten en daar ook actief als vrijwilliger in diverse commissies en muzikant. Ook is Theo vrijwilliger bij Zumpebeheer KNNV afdeling regio Doetinchem en vrijwillige begeleider bij dagbestedingsgroep Annahoeve Elver, Daarnaast is hij vrijwilligerscoördinator bij ‘Buur maakt Natuur’ als gids bij excursies, vrijwilliger werkgroepen Hoogstambrigade en de Groene Knoop onderdelen van Buur maakt Natuur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post