De winnaars uit de vorige editie.

De winnaars uit de vorige editie.

Femke Heister

Start kaartverkoop Achterhoeks Buutkampioenschap

Cultuur

VARSSELDER - Het Achterhoeks Buutkampioenschap, georganiseerd door CV de Deurzetters uit Etten, is dit jaar op zaterdag 26 november in het Dorpshuis in Varsselder. Wie wel eens een pronkzitting heeft bezocht weet dat het lachen, gieren en brullen is bij een goede buut. De deelnemers hebben allen hun eigen stijl en hun eigen humor. 

De deelnemers presenteren een buut van minimaal 11 en maximaal 14 minuten waarbij ze gejureerd worden door een jury, wederom onder leiding van juryvoorzitter, Jan Fischer (alias den Hummel) uit Ulft. Naast de prijs van de vakjury is er nog een publieksprijs te verdienen.
In een paar jaar is het Achterhoeks Buutkampioenschap uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. Van heinde en ver komen de gasten en deelnemers naar het Achterhoeks Buutkampioenschap dat georganiseerd wordt door deze jonge vereniging uit Etten, de Deurzetters. De Deurzetters zijn in 2015 opgericht, maar hebben zich snel geprofileerd in de regio als een ondernemende vereniging.
Kaarten, à tien euro, zijn voor dit lachfestijn op vrijdagavond 7 oktober vanaf 20.11 uur te koop bij het Stoom in Etten (Molen de Witten aan de Oldenhove). Het is niet mogelijk vooraf kaarten te reserveren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post