Ino Zweers (l) en Ferenc Schepers tijdens een eerdere voorstelling van toneelvereniging 'Kom es Kieken'. Foto: PR
Ino Zweers (l) en Ferenc Schepers tijdens een eerdere voorstelling van toneelvereniging 'Kom es Kieken'. Foto: PR

Kom es kieken naar De Roddeltante

Cultuur

VARSSELDER- Op zaterdag 25 en zondag 26 maart brengt toneelvereniging ‘Kom es Kieken’ het toneelstuk ‘De Roddeltante’ op de planken van ‘t Dorpshuus Varsselder-Veldhunten. Lang verwacht toch gekregen, want de uitvoering zou al in 2020 plaatsvinden bij het twintigjarig bestaan van de vereniging. Corona speelde toen echter een hoofdrol.

Door Marcel van Berkum

In haar bestaan heeft de toneelvereniging uit Varsselder-Veldhunten een vaste plaats in de gemeenschap verworven. Wel heeft ook deze vereniging te maken met een teruglopend ledenaantal en zou graag meer personen een rol zien spelen. De jaarlijkse uitvoering is steevast razendsnel uitverkocht. ‘Een beeld van een man’ was het eerste stuk dat de dorpelingen, twintig jaar geleden, op de bühne brachten. Ferenc Schepers, Ino Zweers en Ellie Masselink waren er toen al bij en zijn nog steeds actief. Ervaren acteurs Ferenc en Ino zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. Zij zijn belangrijk in elke voorstelling en nauw betrokken bij de vereniging. Ellie Masselink was in al die jaren souffleuse. De beide toneelspelers gaan nog wel even door met hun boeiende hobby. Ellie heeft aangegeven dat deze voorstelling haar afscheid betekent.
Souffleuse
“Ik vind het een keer mooi geweest en door de coronamaatregelen ging mijn animo een beetje weg. Ik heb de keuze gemaakt om meer tijd te besteden aan sporten”, zegt Ellie. “In de eerste jaren speelde ik mee, maar door de zenuwen was ik niet zo tekstvast. Ik ben bij alle repetities en tijdens de voorstelling zit ik in mijn hokje, afgesloten van iedereen en lees mee. Ik heb dan eigenlijk niets te doen, want de spelers kennen altijd de tekst. Daarom heb ik het in mijn hokje gezellig gemaakt en foto’s van mooie mannen opgehangen. Bij de evaluatie neem ik straks gebak mee en dan is het klaar.”
De Roddeltante
Dit jaar is gekozen voor een luchtige komedie in vier bedrijven met de titel ‘De Roddeltante’. Ook nu weer is de regie in handen van Richard Klompenhouwer. De Achterhoeker heeft veel ervaring in grote nationale theaterproducties. Momenteel is hij betrokken bij de succesvolle musical ‘Tina’. Met veel plezier schakelt hij van ‘Tina’ naar ‘De Roddeltante’. What’s in a name? Elk niveau heeft zijn charme, vindt hij. Het verhaal speelt zich af op de overloop van een groot huurhuis. Het is het decor van intriges en heftige toestanden. De derde etage gaat gebukt onder de roddelterreur van bewoonster Riek Schuurman. Ze weet de medebewoners aan zich te binden, maar ook tegen elkaar op te zetten. Wat te denken van mevrouw Moors, die stiekem woonruimte onderverhuurt aan een intelligent, charmant gekleed deerntje? De heer Blokker, een gepensioneerd belastingambtenaar, die er net 3 weken woont, verschaft op dezelfde clandestiene wijze zijn neef onderdak. Hectiek op de overloop kan niet uitblijven. Zelfs huisbaas/slager en rokkenjager Berend Westerhof weet hier niet goed raad mee. Een feestavond, waar alle bewoners op een listige manier bij elkaar zijn gebracht, leidt aanvankelijk tot een betere sfeer, maar schone schijn bedriegt. ‘De Roddeltante’ is een vrolijk blijspel, waaraan het publiek gegarandeerd veel plezier zal beleven.

Voorverkoop
Toneelvereniging ‘Kom es Kieken’ speelt ‘De Roddeltante’ in ‘t Dorpshuus Varsselder-Veldhunten drie keer: op zaterdag 25 maart om 19.30 uur en zondag 26 maart om 14.00 uur en 19.30 uur. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via: ino.zweers71@gmail.com - 06 29440380, tijdens openingsuren in ‘t Dorpshuus, Berghseweg in Varsselder, 0315 63041 of aan de kassa voor de voorstelling (indien niet uitverkocht).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant